ΜΠΑΡΑΖ τουρκικών παραβιάσεων μετά την επίσκεψη Καμμένου! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ για τους πεσόντες στα Ίμια

ΔΕΙΤΕ υλικό μέσα από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Δίχως τέλος συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο, ειδικά μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί.

Μία μέρα μετά την επέτειο των 21 χρόνων από τη νύχτα των Ιμίων και μόλις τρεις μέρες μετά την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική πυραυλάκατο, που έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τις βραχονησίδες, σήμερα η επίσκεψη-πτήση του Πάνου Καμμένου και η κατάθεση στεφάνου για τους πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, φαίνεται πως πυροδότησε τις διαθέσεις των Τούρκων, οι οποίοι προχώρησαν σε μπαράζ παραβιάσεων. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη δεν είχε γίνει γνωστή από το επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων και προφανώς οι Τούρκοι ενημερώθηκαν εκ των υστέρων από τον Τύπο.

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα για τους πεσόντες Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού και Παναγιώτη Βλαχάκου μέσα από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, την ώρα που ο υπουργός Άμυνας κατέθετε στεφάνι πάνω από τα Ίμια.

«Ρίψη στεφάνου στον τόπο θυσίας των Ιμίων για τους συναδέλφους μας Καραθανάση, Γιαλοψό, Βλαχάκο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Αθάνατοι» ακούγεται να λέει ο αξιωματικός που συνοδεύει τον Πάνο Καμμένο.

Περίπου μισή ώρα μετά την επίσκεψη Καμμένου, δύο τουρκικά μαχητικά προχωρούν σε 8 υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο μεταξύ 07:43 και 08:41. Ένα ζευγάρι ελληνικών μαχητικών «σηκώνεται» από την Κρήτη και τα αναχαιτίζει. Οι Τούρκοι όμως δεν πτοούνται. Λίγο αργότερα, στις 09:08 και στις 09:15 πραγματοποιούν άλλες δύο παραβιάσεις πάνω από τα Ίμια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top