Παππάς: «Ο Σόιμπλε δεν θέλει να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα»

«Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

«Είναι προφανές ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θέλει να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως το μπλοκ των δανειστών δεν είναι ενιαίο. Σημείωσε ακόμη πως «το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα» καθώς επίσημα η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του, ενώ πρόσθεσε πως το Ταμείο πάει «αγκαζέ με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ».

«Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται», δήλωσε ο κ. Παππάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε πως δεν υπάρχει «κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα», εκτιμώντας πως αυτή η άποψη είναι πλέον μειοψηφική ανάμεσα στους δανειστές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Παππάς απάντησε πως «εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα».

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019», συνέχισε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «και στις δημοσκοπήσεις έχει περάσει η πολιτική σκοπιμότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top