Χάρης Τζωρτζάκης: Το θέατρο, η tv και το ξενοδοχείο που του άλλαξε τη ζωή (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ηθοποιός μιλά στο star.gr για το σίριαλ "ο άνδρας των ονείρων μου" και την παράσταση "Οργισμένα Νιάτα" στα οποία πρωταγωνιστεί

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης είναι ένας γνήσιος Τοξότης... Πολυτάλαντος, περιπετειώδης, αισιόδοξος με επιχειρηματικό δαιμόνιο και αναπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ τα καταφέρνει με οτιδήποτε καταπιάνεται, αρκεί να νιώθει ελεύθερος και να εκφράζει τα συναισθήματα του.

Έγινε ευρύτερα γνωστός πέρυσι από την επιτυχημένη παράσταση "Αστροφεγγιά", στην οποία πρωταγωνίστησε και φέτος μπαίνει δυναμικά στην τηλεόραση, κρατώντας έναν από τους βασικούς ρόλους του καθημερινού σίριαλ του Star, "Ο άντρας των ονείρων μου". Παράλληλα, αυτή τη σεζόν υποδύεται τον Τζίμυ στα "Οργισμένα Νιάτα" που ανεβαίνουν στο θέατρο Olvio σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή, ενώ εδώ και κάποιους μήνες "τρέχει" με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση μια οικογενειακή τουριστική επιχείρηση στην Εύβοια!

To star.gr τον συνάντησε κάπου μεταξύ τηλεοπτικών γυρισμάτων και θεατρικών προβών και ήταν...χείμαρρος, όπως συνηθίζει να είναι άλλωστε στη ζωή του, αλλά και στα social media.

-Είσαι πολύ ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα! Νιώθεις εθισμένος;

Είμαι...  "θύμα" των social media κυρίως του Facebook. Αυτό έχει και τα θετικά του, αλλά προσωπικά αισθάνομαι πως το έχω παρακάνει. Νομίζω ότι είναι καιρός να γυρίσω στο Nokia με τα κουμπιά και την ασπρόμαυρη οθόνη!

Χάρης Τζωρτζάκης

-Διαδικτυακούς φίλους έχεις...  πολλούς,  αληθινούς φίλους εκτός από τον Ιωάννη Παπαζήση, με τον οποίο είστε κολλητοί, έχεις;

Μετά τον Παπαζήση το χάος!(γέλια)

-Τηλεόραση βλέπεις;

Βλέπω σπάνια κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου. Παρακολουθώ αθλητικά(τον Ολυμπιακό δηλαδή) και ταινίες...

Ο Χάρης Τζωρτζάκης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς "ο άντρας των ονείρων μου"

-Φέτος είσαι και εσύ κομμάτι της TV.  Υποδύεσαι τον "Μπάμπη" στο σίριαλ του Star "ο άντρας των ονείρων μου". Πως είναι αυτός ο τύπος;

Ο Μπάμπης είναι ένα παιδί του περιθωρίου, που σκαρφίζεται ίντριγκες και μικροαπατεωνιές για να επιβιώσει. Εισχωρεί σε μία οικογένεια υποκρινόμενος τον επί 25ετίας... χαμένο τους γιο, με σκοπό να κερδίσει την περιουσία τους.

-Πως σου φαίνεται το καθημερινό σίριαλ;

H τηλεόραση είναι κάτι καινούργιο για μένα. Είναι ένα μεγάλο σχολείο, καθώς απαιτεί μεγάλη ετοιμότητα, ταχύτητα και χρήση των εκφραστικών μας μέσων με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στο θέατρο. Χαίρομαι που δουλεύω με καταξιωμένους συναδέλφους, οι οποίοι με βοηθάνε και με συμβουλεύουν. Μέρα με τη μέρα νιώθω πιο άνετα στο γύρισμα, μακάρι να πάνε όλα καλά και να το αγαπήσει ο κόσμος. Είναι σημαντικό τα κανάλια να εμπιστευτούν ξανά τη μυθοπλασία και να επενδύσουν σ’ αυτήν.

Δημήτρης Λιακόπουλος-Χάρης Τζωρτζάκης

-Πως περνάτε στα γυρίσματα. Προλαβαίνετε να κάνετε καμιά πλάκα ή είστε σε συνεχή πίεση;

Πάρα την πίεση χρόνου που υπάρχει σε ένα καθημερινό σήριαλ, το κλίμα μεταξύ μας είναι ιδανικό θα έλεγα. Όλα τα "παιδιά" μικρά και μεγάλα είναι εξαιρετικοί συνεργάτες. Οι πλάκες και τα πειράγματα δε λείπουν, αλλά με την πρέπουσα πάντα σοβαρότητα και συγκέντρωση που απαιτεί η δουλειά μας.

-Η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη. Νιώθεις να έχει αλλάξει η καθημερινότητα σου λόγω της συμμετοχής σου στο σίριαλ του Star;

Όχι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κόσμος με το πέρασμα των χρόνων έχει απομυθοποιήσει το λεγόμενο star-system και πολύ καλά έχει κάνει. Έχουμε χίλια προβλήματα να λύσουμε ως κοινωνία. Η τηλεόραση εκτός από μέσo ψυχαγωγίας είναι δυστυχώς και μέσo χειραγώγησης. Ειδικά στα χρόνια της κρίσης γίνανε «εγκλήματα».

-Πολλοί συνάδελφοι σου πηγαίνουν σε Talent Shows και Realities, γίνονται κριτές παρουσιαστές, κριτές, παίκτες. Κλείνεις το μάτι σε κάτι τέτοιο;

Νομίζω πως όχι. Αλλά δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή...

Ιωάννης Παπαζήσης-Χάρης Τζωρτζάκης

- Η ζωή προς το παρόν σε φέρνει σε ωραίους ρόλους και σπουδαία έργα, όπως είναι τα Οργισμένα Νιάτα του Τζον Όσμπορν....

Ναι, στα Οργισμένα Νιάτα υποδύομαι το ρόλο του Τζίμυ, ενός νέου ιδεολόγου, που κατακεραυνώνει τον σύγχρονο δυτικό τρόπο ζωής: τον θεσμό της οικογένειας, τη θρησκεία, την κοινωνική οργάνωση κλπ. Είναι παντρεμένος με την Άλισον (Πέγκυ Τρικαλιώτη), την οποία συνεχώς προκαλεί και εγκαλεί για τα διαφορετικά της πιστεύω και την αστική της καταγωγή. Η σύγκρουση δεν αργεί να επέλθει, με το αποτέλεσμα να είναι ολέθριο και για τους δύο.

-Είναι ένα πολυπαιγμένο έργο, τι διαφορετικό θα δούμε από εσάς και την σκηνοθέτιδα Κίρκη Καραλή στο θέατρο Olvio;

Η Κίρκη είναι μία νέα σκηνοθέτης με πολύ όρεξη και πάθος για τη δουλειά της. Έχει κάνει μία διασκευή στο πρωτότυπο κείμενο, τοποθετώντας το έργο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές-σταθμούς στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Δημιουργεί ένα απενοχοποιημένο πλαίσιο, καταργώντας συχνά τις θεατρικές συμβάσεις και αφήνει τους ηθοποιούς της ελεύθερους να δράσουν. Προσωπικά μου είχε λείψει πολύ αυτή η σκηνική ελευθερία και χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της παράστασης. Είναι μία πραγματική πρόκληση!

Ο Χάρης Τζωρτζάκης με την γυναίκα του

-Πέρυσι πρωταγωνιστούσες στην "Αστροφεγγιά", σε ένα έργο που έκλεψε τις εντυπώσεις. Έχεις περισσότερο άγχος για να πάνε όλα εξίσου καλά;

Η αλήθεια είναι πως ΝΑΙ! Νιώθω διπλή ευθύνη κάθε φορά που συμμετέχω σε παράσταση που γίνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία. Όταν δεν είσαι υπό την αιγίδα ενός κρατικού οργανισμού ή ακόμα κάποιου ιδιωτικού κολοσσού τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Ο παραγωγός μας, Ανδροκλής Δεληολάνης, είναι κι αυτός ένας νέος άνθρωπος που αγαπάει το θέατρο και μας στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς.

- Εκτός από καλλιτέχνης, είσαι και επιχειρηματίας... Πες μας δύο λόγια για το ξενοδοχείο σας στη Νότια Εύβοια, λειτουργεί και τον χειμώνα;

Το ξενοδοχείο μας, το «Evia Silence»  έκλεισε τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του στις 8 Οκτωβρίου. Όλα πήγαν περίφημα φέτος, ανανεώνουμε το ραντεβού μας το Πάσχα! Ελπίζω να βρίσκω χρόνο να πηγαίνω, έστω και για μονοήμερες. Το μέρος που βρίσκεται, στο Πόρτο Μπούφαλο στη Νότια Εύβοια είναι μαγικό και τον Χειμώνα, έχει μια άγρια ομορφιά. Σας προσκαλώ όλους να έρθετε να το ανακαλύψετε...

-Τι κάνεις όταν έχεις ελεύθερο χρόνο; Πως διασκεδάζεις;

Προς το παρόν, δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα εκτός από δουλειά. Με το που χαλαρώσω λίγο, θα ξεκινήσω πάλι εντατικά Muay Thai, που μου ‘χει λείψει πιο πολύ απ' όλα! Όταν βγαίνω, πηγαίνω σε μπαρ με καλή μουσική και καλούς φίλους.

- Είσαι σε ένα χώρο που το φλερτ πάει και έρχεται... Σου έκανε ποτέ κάποια θαυμάστρια δύσκολη τη ζωή;

Φλερτ is in the air! (γέλια)

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)

Facebook/Instagram: Anna Stamatiadou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top