Όταν ο Ερντογάν συνάντησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Η μόνη λέξη που κατάφερε να της πει

Διαδηλώσεις στο Λονδίνο - Ποιος ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο

Πρώτη δημοσίευση 16:59

Τριήμερη επίσημη επίσκεεψη στη Βρετανία πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος και την πρώτη που συνάντησε ήταν η Ελισάβετ. Η Βασίλισσα της Βρετανίας υποδέχτηκε για πρώτη φορά τον Ταγίπ Ερτντογάν στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δυο τους. Η Βασίλισσα έχει πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία στο παρελθόν.

Οι κάμερες απαθανάτισαν τον αμήχανο Ερντογάν κατά τον χαιρετισμό του στη Βασίλισσα. Μια «καλημέρα» κατάφερε να πει, όλη κι όλη. Το ίδιο και η σύζυγός του, Εμινέ, την οποία είχε μαζί να τον συνοδεύσει στην επίσκεψή του στη Βρετανία.

«Μεγαλειοτάτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και η σύζυγός του» ανήγγειλε στη Βασίλισσα ο αξιωματικός του Παλατιού.

Μετά τις «καλημέρες» και κατά τη χειραψία, η Ελισάβετ του λέει: «Ξαναβρισκόμαστε!  Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω». Εκείνος γνέφει καταφατικά. Έρχεται και η Εμινέ, λέει την «καλημέρα» της και τέλος. Μέχρι που η Βασίλισσα τους πρότεινε: «Ελάτε να καθίσουμε».

Διαδηλώσεις στο Λονδίνο πριν από τη συνάντηση με τη Μέι

Ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση του με τη Βασίλισσα, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Όμως, αντιδράσεις υπήρξαν από υποστηρικτές της ελευθερίας του Τύπου και από Κούρδους που διαδήλωσαν κοντά στην Downing Street. 

Συγκεκριμένα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία έπειτα από έκκληση κυρίως της οργάνωσης “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα”. Σ' αυτούς προστέθηκαν φιλοκούρδοι διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ με το πορτρέτο του Ερντογάν να φέρει την επιγραφή «Τρομοκράτης» στα αγγλικά, καθώς και μια σημαία με τη φωτογραφία του φυλακισμένου κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ότι θα συζητήσουν πώς θα οικοδομήσουν συνεργασία σε τομείς όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η μετανάστευση, η περιφερειακή σταθερότητα και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, 140 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν και τουλάχιστον 889 δημοσιογραφικές ταυτότητες ακυρώθηκαν αφότου τέθηκε σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Ποιός ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να επισκεφθεί τον Ερντογάν

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, τρεις Τούρκοι ποδοσφαιριστές επισκέφθηκαν τον Ερντογάν στη Βρετανία, υπογράφοντας και χαρίζοντάς του τη φανέλα τους. Αυτοί ήταν ο Μεζούτ Εζίλ της Άρσεναλ (Εθνική Γερμανίας), ο Ιλκάι Γκουντογκάν της Μάντσεστερ Σίτι ((Εθνική Γερμανίας) και Τζενκ Τοσούν της Έβερτον (Εθνική Τουρκίας). Όμως όπως αποκαλύφθηκε αυτός που αρνήθηκε να τον επισκεφθεί ήταν ο Εμρέ Τζαν της Λίβερπουλ.

Ο Εμρέ Τζαν 

Σημειώνεται πως και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν γεννηθεί στη Γερμανία αλλά είναι τουρκικής καταγωγής. Κάποιοι από αυτούς έχουν παίξει στην Εθνική Τουρκίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top