Χαμάς και ISIS «μαλώνουν» για το ποιος σκότωσε Ισραηλινή αστυνομικό

Την αρχική ανάληψη ευθύνης από τον ISIS, ακολούθησε οργισμένη ανακοίνωση διάψευσης της Παλαιστιανικής Οργάνωσης

Τρεις Παλαιστίνιοι οπλισμένοι με αυτόματο όπλο και μαχαίρια επιτέθηκαν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής των μουσουλμάνων στο τέμενος Άλ Άκσα, σε δύο σημεία έξω από την Πύλη της Δαμασκού, στον ανατολικό τομέα της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Μία Ισραηλινή αστυνομικός σκοτώθηκε. Υπήρξαν και τέσσερις άλλοι ελαφρά τραυματίες.

Μετά την επίθεση, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, το οποίο ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτηση του στο Twitter, ανέλαβε την ευθύνη για την πρώτη, όπως είπε, επίθεσή της οργάνωσης μέσα στο Ισραήλ, που έγινε από τρία λιοντάρια όπως χαρακτηρίζει τους δράστες. O ISIS δε, ανακοίνωσε ότι η επίθεση αυτή δεν θα είναι η τελευταία.

Λίγα λεπτά αργότερα η Χαμάς και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έξαλλοι, δήλωσαν ότι οι τρεις δράστες ήταν μέλη τους και κατηγόρησαν τον ISIS ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα τους. Μάλιστα είπαν ότι οι δύο από τους δράστες ήταν συγγενείς και πρώην τρόφιμοι ισραηλινών φυλακών.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, με τη δική του ματιά στα πράγματα, βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις της Παρασκευής, ντόπιους Παλαιστινίους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ οι οποίοι δεν είχαν καμμιά επίσημη σύνδεση με κάποια οργάνωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top