«Ανέστησαν» βρικόλακα για χάρη του τουρισμού

Τον έκαναν μασκότ της πόλης!

«Ανέστησαν» βρικόλακα για χάρη του τουρισμού

Έναν... βρικόλακα, τον Σάββα Σαβάνοβιτς, έχρισαν ως μασκότ της πόλης οι αρχές του Βάλιερο στη Σερβία, σε μια προσπάθεια να αναστήσουν τον τουρισμό!

Ο χωρικός που εκτελεί χρέη βαμπίρ είναι χλωμός, κουρασμένος και με τους απαραίτητους κυνόδοντες, ενώ σβήνει την δίψα του με... μπύρα αντί για το «παραδοσιακό» αίμα!

Οι τουρίστες μπορούν να περάσουν μαζί του μερικές μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων επισκεφθούν τοποθεσίες μυστηρίου σε δάση και βουνά κοντά στο Βάλιεβο, γεύματα μαγειρεμένα από τον... Σάβα κι έναν π��λιό νερόμυλο όπου φέρεται να έζησε ο βρικόλακας στραγγαλίζοντας τους περαστικούς που ζητούσαν καταφύγιο.

Η «ανάσταση» του βρικόλακα έχει φέρει αντιδράσεις (και λιγότερους από το προσδοκώμενο τουρίστες): η Εκκλησία εξέφρασε την αντίθεσή της, ενώ η γειτονική πόλη Μπαγίνα Μπάστα απειλεί να κινηθεί νομικά, διεκδικώντας την «πατρότητα» του Σάββα Σαβάνοβιτς.

Η επικρατούσα άποψη θέλει τον μυλωνά - βαμπίρ να δημιουργήθηκε από τον Σέρβο συγγραφέα Μίλοβαν Γκλίσιτς στο «90 χρόνια μετά», ενώ η συνέχεια του ήρθε στην ταινία τρόμου «Leptirica».

Ωστόσο, η παράδοση λέει ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο, που πέθανε ξαφνικά το 1725 αλλά έκτοτε πολλοί τον είδαν να τριγυρίζει στο χωριό του... Έτσι, αποφάσισαν να ανοιχτεί ο τάφος του. Τότε, τρύπησαν το σώμα του με έναν πάσαλο, τον αποκεφάλισαν, τον έκαψαν και πέταξαν τις στάχτες του στον Δούναβη!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top