Έξυπνοι αυτόματοι πωλητές

Αναγνωρίζουν τι θέλουν οι πελάτες

Μπανάνες, ομπρέλες, ποτά, τσιγάρα και εισιτήρια, τα πάντα διαθέτουν οι αυτόματοι πωλητές στην Ιαπωνία, ορισμένοι από τους οποίους μπορούν να αναγνωρίσουν τους πελάτες για να τους εξυπηρετήσουν καλύτερα.

Περίπου 5 εκατομμύρια αυτόματοι πωλητές βρίσκονται σκορπισμένοι σε όλη τη χώρα και οι μισοί από αυτούς πουλάνε ζεστά ή κρύα ποτά ξεπερνώντας τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις.

Με την πάροδο των χρόνων οι αυτόματοι πωλητές γίνονται όλο και πιο έξυπνοι, χάρη στην φαντασία των δημιουργών τους και την πρόοδο της τεχνολογίας. Ετσι υπάρχουν πλέον αυτόματοι πωλητές λουλουδιών στα νοσοκομεία, φρούτων στους σταθμούς, αλλά και ...χρησμών έξω από ναούς.

Ορισμένα από τα μηχανήματα αυτά παρέχουν και πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αντιμετώπισης των σεισμών, που είναι πολύ συχνοί στην Ιαπωνία. Υπάρχουν μάλιστα αυτόματοι πωλητές που είναι προγραμματισμένοι να προσφέρουν δωρεάν ποτά σε πληγείσες περιοχές.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους αυτόματους πωλητές είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το προφίλ των πελατών και επιλέγουν το ποτό που τους ταιριάζει. Τα μηχανήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με κρυφή κάμερα και τοποθετήθηκαν στο πολυσύχναστο σταθμό Σιναγκάουα στο νότιο Τόκιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top