Θεέ μου, τι περίεργες εκκλησιές είναι αυτές!

Οι 6 πιο ασυνήθιστες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο!

Θεέ μου, τι περίεργες εκκλησιές είναι αυτές!
Μπορεί οι εικόνες που β��έπετε να μη σας θυμίζουν τις παραδοσιακές εκκλησίες που όλοι ξέρουμε, ωστόσο κερδίζουν τις εντυπώσεις με την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα τους!

Οι 6 πιο ασυνήθιστες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, είναι φτιαγμένες από lego, κλαδιά δέντρου, οστά, χιόνι… μέχρι και από άρμα μάχης!!!

Η εκκλησία από lego βρίσκεται στην Ολλανδία και για την ακρίβεια είναι κατασκευασμένη από legioblocks, δηλαδή τσιμεντόλιθους που μοιάζουν με lego! Είναι μια δημιουργία των Michiel de Wit and Filip Jonker , προκειμένου να διαγωνιστεί σε Φεστιβάλ της πόλης Enschede.

Ο καθεδρικός ναός- δέντρο βρίσκεται στην Ιταλία, στα προάστια του Μπέργκαμο και δημιουργήθηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Giuliano Mauri. Η εκκλησία- δέντρο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα στον κόσμο της οργανικής αρχιτεκτονικής! Το πλαίσιο της εκκλησίας - δέντρο αποτελείται από 42 κίονες φτιαγμένους από κορμούς έλατου.

Το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην Τσεχία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια παλιά μεσαιωνική γοτθική εκκλησία. Είναι όμως πραγματικά θεαματικό, καθώς είναι διακοσμημένο με περισσότερα από 40.000 ανθρώπινους σκελετούς! Είναι επίσης γνωστό ως Εκκλησία των οστών, ενώ εντυπωσιακός είναι ο μεγάλος πολυέλαιος των οστών, που βρίσκεται στο κέντρο του ναού.

Η εκκλησία από χιόνι, βρίσκεται στη Γερμανία από χωρικούς. Άνοιξε για το κοινό στις 28 Δεκεμβρίου 2011 και δημιουργήθηκε σε ανάμνηση μιας παρόμοιας εκκλησίας που είχε κτιστεί στο ίδιο σημείο το 1911, ακριβώς πριν από 100 χρόνια.
Η εκκλησία του χιονιού κόστισε περίπου € 100.000 να κατασκευαστεί ενώ χρησιμοποιήθηκαν 1.400 κυβικά μέτρα χιονιού .

Η εκκλησία- άρμα μάχης είναι έργο του Αυτή καλλιτέχνη Chris Kuksi , με σκοπό να δώσει ένα μήνυμα ειρήνης.
Η φουσκωτή εκκλησία βρίσκεται στην Ολλανδία έχει ύψος 8 μέτρων με το καμπαναριό, μπορεί να χωρέσει περίπου 30 άτομα και περιοδεύει σε όλη τη χώρα, σε διάφορα φεστιβάλ.

Η εκπληκτική εκκλησία- see through σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Pieterjan και Gijs Van Vaerenbergh Arnout και επιτρέπει το φως του ήλιου μ’ ένα διάφανο σχεδιασμό. Βρίσκεται στο Βέλγιο και είναι μέρος μιας τέχνης που ονομάζεται Z-out που έχει στόχο να τοποθετήσει απροσδόκητες δομές σε δημόσιους χώρους στην Ολλανδία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top