Ο καφές ενισχύει την απόδοση των γυναικών

Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άνδρες

Ο καφές ενισχύει την απόδοση των γυναικών

Νέα έρευνα ψυχολόγων του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μια φορά πόσο «διαφορετικοί» είναι άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μελέτης οι άνδρες που πίνουν πολλούς και δυνατούς καφέδες αποκτούν τελικά μειωμένη αυτοπεποίθηση και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσουν μια δουλειά, αντίθετα με τις γυναίκες, που γίνονται πιο σίγουρες για τον εαυτό τους και πιο γρήγορες στα εργασιακά καθήκοντά τους.

Οι βρετανοί ερευνητές έκαναν πειράματα με 64 εθελοντές, άνδρες και γυναίκε��, που τους χώρισαν σε ζευγάρια ίδιου φύλου. Κάθε ζευγάρι έπρεπε να ολοκληρώσει μια σειρά από καθήκοντα, όπως να κάνει διαπραγματεύσεις, να συμπληρώσει πάζλ και να κάνει τεστ μνήμης, ενώ έπρεπε να κάνουν και μια δημόσια παρουσίαση ενώπιον κοινού.

Οι ψυχολόγοι έδωσαν στους εθελοντές καφέ με καφεΐνη ή ντεκαφεϊνέ και διαπίστωσαν ότι οι ικανότητες των ανδρών συστηματικά μειώνονταν μετά την κατανάλωση αρκετού καφέ με καφεΐνη. Αντίθετα, οι επιδόσεις των γυναικών που είχαν πιει άφθονο καφέ με καφεΐνη βελτιώνονταν σημαντικά. Έλυναν για παράδειγμα το πάζλ κατά 100 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα οφείλεται κυρίως στο διαφορετικό τρόπο που αντιδρούν στο στρες. Οι άνδρες συνήθως έχουν την τυπική αντίδραση «μάχης ή φυγής», ενώ οι γυναίκες τείνουν να συνεργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καλό θα ήταν όσοι άνδρες συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου συσκέψεις και σε ομάδες εργασίας, να μην πίνουν πολύ καφέ, γιατί κινδυνεύουν, χωρίς να το καταλάβουν, να «σαμποτάρουν» και τον εαυτό τους και τις συνεργασίες τους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top