Το μονοπάτι μέσα στο βράχο

Δείτε τον περίεργο δρόμο του Guoliang

Παράξενα μονοπάτια,, δρόμους να περνούν μέσα από κτίρια, κάτω από τη θάλασσα, δρομάκια χρισμένα πάνω στους βράχους στο χείλος του γκρεμού έχουμε δει. Ε! λοιπόν ήρθε η ώρα για κάτι ακόμα παράξενο. Τον περίεργο δρόμο του Guoliang, ενός μικρού χωριού στην επαρχία Huanan της Κίνας.

Το χωριό ήταν σχεδόν αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο έως το 1972. Μέχρι τότε η πρόσβαση γινόταν από ένα στενό μονοπάτι στην πλαγιά του βουνού. Οι κάτοικοι λοιπόν αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να μην αισθάνονται και να μην είναι, απομονωμένοι. Έφτιαξαν λοιπόν ένα δρόμο και κατάφεραν να συνδέσουν το χωριό τους με την περιοχή και μάλιστα με έναν πιο ασφαλή τρόπο από τον προηγούμενο. Έφτιαξαν το μονοπάτι μέσα στο βουνό.

Με τις εντολές του αρχηγού τους, του Shen Mingxin, , όλοι συνέβαλαν στο παράτολμο αυτό εγχείρημα. Άλλοι με το να δώσουν χρήματα για να αγοραστούν τα εργαλεία και άλλοι με το να εργαστούν για την κατασκευή του δρόμου.

Όταν λοιπόν ήταν όλα έτοιμα, μια ομάδα 13 χωρικών ξεκίνησαν να σκαλίζουν το βράχο του βουνού. Η ομάδα σύντομα μεγάλωσε και έπειτα από προσπάθειες 5 ετών, μέσα στα οποία κάποιοι από τους εργάτες σκοτώθηκαν σε ατυχήματα, οι κόποι τους απέδωσαν.

Ο δρόμος που έφτιαξαν είναι ουσιαστικά ένα τούνελ στην πλαγιά του βουνού, με μήκος που ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα. Το πλάτος του είναι περίπου 3,5 μέτρα και το ύψος του αγγίζει τα 4,5 μέτρα. Κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του τούνελ υπάρχουν 30 ανοίγματα που μοιάζουν με παράθυρα, τα οποία μάλλον χρησιμεύουν για την είσοδο φωτός -μιας και ο ηλεκτρισμός είναι ανύπαρκτος στο δρόμο- αν και υπάρχει η άποψη ότι ανοίχτηκαν ώστε οι χωρικοί να μπορούν να πετάνε από εκεί το χώμα και τις πέτρες που έβγαζαν από το βράχο.

Όταν αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του δρόμου τα κινεζικά σύνορα άνοιξαν για τους τουρίστες, το χωριό εξελίχθηκε σε ένα πολύ δημοφιλή προορισμό. Πλέον, αρκετές χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το άλλοτε άσημο Guoliang.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, πάντως θεωρείται ακόμα από τους πιο επικίνδυνους του κόσμου λόγω του μικρού του πλάτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top