Ραντεβού με τους εξωγήινους μέσα σε 20 χρόνια

Η ιστορία του Ε.Τ. θα πάρει σάρκα και οστά;

Η ανθρωπότητα αναμένεται να συναντηθεί με την εξωγήινη ζωή, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διευθυντή του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Αντρέϊ Φινκελστάϊν.

Ο ρώσος αστρονόμος ανέφερε ότι η γένεση της ζωής είναι το ίδιο αναπόφευκτη με την δημιουργία των ατόμων. «Η ζωή υπάρχει και σε άλλους πλανήτες και αναμένεται να την εξακριβώσουμε μέσα σε δύο δεκαετίες», τονίζει χαρακτηριστικά ο Φινκελστάϊν.

Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ αφιερωμένο στην αναζήτηση εξωγήινων, ο ρώσος επιστήμονας διευκρίνισε ότι το 10% των γνωστών πλανητών που περιστρέφονται γύρω από τους ήλιους στον γαλαξία μας μοιάζουν με την Γη. Αν μπορεί να βρεθεί νερό εκεί, τότε μπορεί να εντοπιστεί και ζωή.

Επίσης, ο Αντρέϊ Φινκελστάϊν εξέφρασε την άποψη ότι οι εξωγήινοι πιθανότατα θα μοιάζουν με τους ανθρώπους, δηλαδή να έχουν δύο πόδια και ένα κεφάλι. Ωστόσο, το χρώμα του δέρματός τους πιθανότατα να διαφέρει, εξάλλου όπως είπε και στους ανθρώπους συμβαίνει αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top