Πλωτό τούνελ στη Νορβηγία

Θα κοστίσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια

Στη Νορβηγία η  μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα σε μορφή πλωτού τούνελ θα εκτείνεται σε 392 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και θα έχει μήκος 27 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που θα κοστίσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Όταν ολοκληρωθεί η Νορβηγία θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιταλία, οι οποίες φημίζονται για τη δημιουργία ανάλογων έργων. 

'Ένας από τους επικεφαλής της πολλά υποσχόμενης κατασκευής υποστηρίζει πως οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της κατασκευής θα ήταν οι εκρήξεις, μια ξαφνική πυρκαγιά και η μη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων. Οι δοκιμές θα βοηθήσουν τους ειδικούς να καταλάβουν τι θα συμβεί στη σήραγγα αν για παράδειγμα σημειωθεί έκρηξη ενός φορτηγού που μεταφέρει εύφλεκτα εμπορεύματα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως η σταθερή πίεση του νερού που περιβάλλει τις πλωτές σήραγγες μειώνουν τις ζημιές που προκαλούνται από εκρήξεις.

Έχει για κατοικίδιο...αλιγάτορα

Ο Γουίλι, ένας αλιγάτορας όπως όλοι οι άλλοι είναι ένα συναισθηματικά εξαρτώμενο ον που έχει ανάγκη από στήριξη. Εκείνος βοήθησε τον ιδιοκτήτη του να αλλάξει την ζωή του.

Είναι το κατοικίδιο του αφού το ίδιο έχασε αγαπημένους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και τώρα μπορεί να δώσει αγάπη και αγκαλιές για να νιώσουν οι γύρω του θετικά. Ο Τζου ο ιδιοκτήτης του αλιγάτορα τον πάει σε μια κλινική στην Πενσυλβάνια όπου δίνει αγκαλιές και φωτογραφίζεται για καλό σκοπό. Θέλει πολύ να τον πάρει μαζί του στο ταξίδι να χαιρετήσει την αγαπημένη του μητέρα η οποία πέθανε. Με λίγα λόγια είναι ο άνθρωπος του και όχι απλά το κατοικίδιο του.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top