Έκλεψαν την παράταση οχτώ μικροί λύκοι σε ζωολογικό κήπο του Μεξικού

Το συγκεκριμένο είδος λύκου απειλείται με εξαφάνιση

Τα αστέρια του ζωολογικού κήπου της πόλης του Μεξικού είναι πλέον τα οκτώ μικρά λυκάκια ,που μάγεψαν όσους βρέθηκαν στην παρθενική τους δημόσια εμφάνιση την προηγούμενη Πέμπτη.  

Η μαμά τους που ονομάζεται Pearl γέννησε οκτώ αντί για τέσσερα κουταβάκια που συνηθίζεται σε αυτό το είδος, τον Απρίλιο στο ζωολογικό κήπο Los Coyotes. 

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου του Μεξικού Claudia Levi, υπάρχουν μόνο 367 Μεξικανικοί λύκοι  της ράτσας canis lupus baileyi. Και τα 367 παραμένουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η ίδια πρόσθεσε πως οι 150 από αυτούς τους λύκους, έχουν γεννηθεί σε διάφορους ζωολογικούς κήπους του Μεξικό γεννήθηκαν από το 1989, χάρη σε ένα πρόγραμμα διατήρησης ειδών προς εξαφάνιση των ΗΠΑ-Μεξικού.

Σύμφωνα με την Levi, ειδικοί θα συγκεντρωθούν  στο Σικάγο την Πέμπτη και την Παρασκευή (13 Ιουλίου) για να συζητήσουν την πρόοδο και την παρούσα κατάσταση πάνω στο ζήτημα των λύκων.

Ο πληθυσμός των λύκων του Μεξικού έπεσε σε απειλούμενα επίπεδα εξαιτίας της λαθροθηρίας και της θανάτωσης εξαιτίας  των κρουσμάτων λύσσας.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top