Bride to be! Αυτή είναι η beauty list μέχρι τη μεγάλη μέρα

Η δερματολόγος, Θεώνη Ματούλα,παρουσιάζει στο star.gr όσα πρέπει να κάνεις!

νύφη

Πλησιάζει ο γάμος σας ή κάνετε τα σχέδια σας για να είστε έγκαιρα προετοιμασμένες; Αν είστε η νύφη, η κουμπάρα, ή η φίλη της νύφης… ορίστε ένας σημαντικός οδηγός για το τι πρέπει να κάνει η νύφη για να είναι όμορφη και λαμπερή μέχρι τη μεγάλη μέρα. 

Η δερματολόγος και στρατιωτικός γιατρός, Dr. Θεώνη Ματούλα, παρουσιάζει στο star.gr τη beauty list της νύφης…. από 6 μήνες μέχρι και ένα μήνα πριν από τον γάμο!

 Dr. Θεώνη Ματούλα

6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

-Μία επίσκεψη στο δερματολόγο να εξεταστεί η υφή του δέρματος, ώστε να διορθωθούν τυχόν προβλήματα (ακμή, δερματίτιδες) με ορισμένες τοπικές αγωγές ή να προετοιμαστεί το δέρμα ώστε την ημέρα του γάμου να είναι λαμπερό.

-Καιρός για αποτρίχωση laser με σκοπό να καταπολεμηθεί η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μέχρι τον γάμο.

-Έναρξη θεραπειών για καταπολέμηση δυσχρωμιών, πανάδων είτε με κρέμες είτε με laser.

5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

-Καθορίζουμε το πλάνο της θεραπείας.

-Κατάλληλο διάστημα για να ξεκινήσουμε μεσοθεραπείες προσώπου – σώματος, να προσφέρουμε βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, να γεμίσουμε μικρές λεπτές ρυτίδες έκφρασης.

-Να καταπολεμήσουμε το συσσωρευμένο λίπος ή να εξαλείψουμε τις ραγάδες σε σώμα.
Οι συνεδρίες της μεσοθεραπείας γίνονται ανάλογα με το πρωτόκολλο μία ανά 15 μέρες, ενώ οι θεραπείες λιπόλυσης μία ανά μήνα.

4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

-Κατάλληλο διάστημα να δώσουμε έναν πιο ξεκούραστο τόνο στο πρόσωπο, γεμίζοντας τις ρυτίδες με υαλουρονικό οξύ (ζυγωματικά, ρινοπαρειακές αυλάκες). Ακόμη, μπορούμε να δώσουμε περίγραμμα και όγκο στα χείλη, για να αναδείξουμε στο έπακρο το νυφικό μακιγιάζ.

-Επίσης, είναι η κατάλληλη περίοδος να καταπολεμήσουμε πιθανές ουλές ακμής στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα με χημικά peelings ή fractional CO2 laser, ανάλογα με την εποχή (τα αποφεύγουμε το καλοκαίρι).

3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

-Ο καιρός πλησιάζει, το άγχος αυξάνεται. Τώρα, ξεκινώντας με εβδομαδιαίες ή ανά 15 μέρες (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος) μικροδερμοαποξέσεις με διαμάντι, λειαίνουμε την επιδερμίδα επιφανειακά και βοηθάμε το δέρμα να λάμψει.

-Σε συνδυασμό με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορεί το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό, προσφέροντας όχι μόνο λάμψη αλλά και σύσφιξη και βελτίωση του δερματικού τόνου.

2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

-Το διάστημα αυτό είναι κατάλληλο να δοκιμάσουμε τη νέα τάση του botox, που απαλύνει τις ρυτίδες, χωρίς όμως να παγώνει εντελώς την έκφραση, χαρίζοντας σε όλο το πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη.

-Επίσης, όσο οι ετοιμασίες κορυφώνονται μπορούμε να προχωρήσουμε σε θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης – θρέψης, καθώς και θεραπείες λάμψης, οι οποίες θα τονώσουν ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα.

1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ

-Το ιδανικότερο θα ήταν να έχουμε τελειώσει ήδη με τις επεμβατικές θεραπείες ένα μήνα πριν το γάμο. Ωστόσο, πολλές φορές αν οι ασθενείς επισκεφθούν έγκαιρα το ιατρείο μπορούν ακόμη να πραγματοποιηθούν αρκετές θεραπείες ενέσιμες και μη.

-Όμως, σε κάθε περίπτωση τις τελευταίες 2 εβδομάδες πριν το γάμο, καλό θα ήταν να μη γίνουν ενέσιμες θεραπείες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν εκχυμώσεις (μελανιές) και να μην έχουν απορροφηθεί. Τις τελευταίες 10 μέρες μπορούν να πραγματοποιηθούν θεραπείες ενυδάτωσης του δέρματος.

Επιμέλεια: Σοφία Βάγκα
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top