Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Τρεις παραστάσεις με μειωμένη τιμή εισιτηρίου

Μέχρι πότε ισχύει η προσφορά

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Παραστάσεις Με Μειωμένο Εισιτήριο

Ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έχει καθιερώθηκε από το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, η 27η Μαρτίου και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο.

Πώς είναι σήμερα οι ομορφότερες Ελληνίδες ηθοποιοί της δεκαετίας του '60

Έτσι μία σπουδαία προσωπικότητα του θεάτρου γράφει ένα μήνυμα στο οποίο μοιράζεται τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της για το θέατρο και τον πολιτισμό. 

Φέτος το μήνυμα αυτό έγραψε ο Νορβηγός συγγραφέας και θεατρικός συγγραφέας, Γιον Φόσε.

Το θέατρο Τέχνης, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου προσφέροντας μειωμένο εισιτήριο των τριών παραστάσεων. Πρόκειται για «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Οι δύο χέστηδες» και η «Αγάπη».

To σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

Το «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και το τελευταίο έργου του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Υπόθεση 

Μια αυταρχική χήρα, μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, επιβάλλει στις πέντε κόρες της 8 χρόνια πένθους και εγκλεισμού. Εκείνες απεγνωσμένα αντιδρούν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, και με την αφορμή ενός νέου άντρα, ο οποίος για άλλην είναι εραστής, για άλλην μνηστήρας, για άλλην φαντασίωση, η ανάγκη για ζωή φουσκώνει, εκρήγνυται και ο θάνατος ξαναχτυπάει το σπίτι για να το πνίξει σε δεύτερο κύμα πένθους.

Ο Λόρκα, παρότι «προνομιούχος» ταξικά, δυσανασχετεί με την φτώχεια, την πείνα, την κοινωνική αδικία, την πολιτική αστάθεια και τα παρελκόμενά της. Με το ιδιαίτερο βλέμμα του οδηγεί τους θεατές σε μια γωνιά του κόσμου, σε μια άγονη γη, μια άνυδρη άκρη του, όπου τοποθετεί τον μεγεθυντικό και ποιητικό του φακό πάνω από ένα «Σπίτι», έναν συμβολικό τόπο, όπου μέσα του βράζει κυριολεκτικά η κλεμμένη ελευθερία και αξιοπρέπεια των γυναικών της γειτονιάς του, και όχι μόνο, της εποχής του, και όχι μόνο, νιώθοντας ο ίδιος φρίκη για τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Οι δύο χέστηδες

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου μετάφρασε και σκηνοθέτησε την φαρσοκωμωδία «Οι δύο χέστηδες».

Υπόθεση 

Το μέλλον της Σεσίλ κρέμεται από δύο…χέστηδες. Από τη μια ο πατέρας της που δεν τολμά να αρνηθεί το χέρι της σε έναν αλαζόνα και δόλιο προικοθήρα. Από την άλλη ο αγαπημένος της που δεν τολμά να της κάνει πρόταση γάμου. Πώς θα καταφέρει η Σεσίλ να παντρευτεί τον άντρα που αγαπά; Χάρη στην αποφασιστικότητά της, αλλά και χάρη σε μια ανατροπή της μοίρας που αποκαλύπτει ότι ο προικοθήρας είναι ένας βίαιος άνθρωπος που είχε φυλακιστεί επειδή χτύπησε την πρώτη του γυναίκα, η Σεσίλ θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της…

Η αγάπη 

Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί το έργο που είναι βίωμα  βασισμένο στην προσωπική της μαρτυρία. «ΑΓΑΠΗ».

Ο Αντώνης και η Γεωργία, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχουν περάσει μια ολόκληρη ζωή μαζί, έρχεται αντιμέτωπο με μία νέα, επώδυνη κατάσταση που θα αλλάξει την πραγματικότητα όπως τη γνώριζαν.

Ο σπαραγμός των σχέσεων που χάνονται στα βάθη της μνήμης, αλλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σε όσους απομακρύνονται μέρα με τη μέρα, γίνονται το υλικό μίας παράστασης-αφιέρωμα στη μνήμη της γιαγιάς και του παππού της σκηνοθέτριας Ελένης Ευθυμίου.

Η προσφορά ισχύει από τις 10 πμ. μέχρι τις 10μμ. της 27ης Μαρτίου για παραστάσεις όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά και για όλες τις μέρες προβολής των εν λόγω παραστάσεων.

Όλα τα εισιτήρια θα κυμαίνονται στην τιμή των 12 ευρώ και θα μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί μέσω ηλεκτρονικής προπώλησης αλλά και στα ταμεία του Θεάτρου (ώρες ταμείου 5μμ-10μμ).
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top