Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

Σε μια συγκινητική εξομολόγηση προχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου στο νέο της podcast με τίτλο Kind Talks. Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray μίλησε για την αποβολή που είχε πριν από λίγους μήνες.

 

Εριέττα Κούρκουλου: Έχασε το δεύτερο μωρό της - Συγκλονίζει η περιγραφή της

Κυοφορούσε κοριτσάκι αλλά είχε το σύνδρομο Turner, το οποίο εμφανίζεται μόνο σε κορίτσια και του έλειπε ένα χρωμόσωμα.

«Δαιμονοποιούμε κάπως όχι τη ζήλια αλλά πραγματικά να σε πονάει μερικές φορές η χαρά του άλλου. Είναι μια πολύ φυσιολογική πραγματικότητα, όταν εσύ έχεις χάσει τα πάντα, το να βλέπεις τη χαρά του άλλου να σε πονάει. Όχι επειδή είσαι κακός άνθρωπος αλλά γιατί βιώνεις μια τραγική κατάσταση εκείνη τη στιγμή και έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις ό,τι συναίσθημα μπορεί να αισθανθείς.Έκανα όνειρα από τη στιγμή που έμεινα έγκυος, σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου. Δημιουργείς μια σχέση και μια επικοινωνία με το μωρό σου. Επειδή είναι μέσα σου δε σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε την ύπαρξη των μωρών που πέθαναν γιατί ήταν εκεί και ήταν μέρος της ζωής μας. Είχα πάει ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική, έγκυος και γυρνώντας όταν έκανα υπέρηχο ανακαλύψαμε ότι είχε σταματήσει η καρδιά του μωρού, ενώ είχε αναπτυχθεί όσο έπρεπε. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήμουν ο πιο χαλαρός άνθρωπος του κόσμου και στη δεύτερη, ελπίζω και στην τρίτη να είμαι. Έκανα τα ταξίδια μου, τη γυμναστική μου, συνέχιζα τη ζωούλα μου κανονικά, πραγματικά ήταν μια περίοδος μόνο χαράς και ευτυχίας. Ξαφνικά έγινα ένας άνθρωπος που σκεφτόταν τι έκανε λάθος, από το παραμικρό», είπε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

 

Εριέττα Κούρκουλου: Το βίντεο με τον γιο της να χαϊδεύει μια αγελάδα

 

«Στην Ελλάδα έχουν το σκεπτικό ότι όταν είσαι έγκυος, αντιμετωπίζεσαι σαν ασθενής και όχι σαν μια γυναίκα που βιώνει μια φυσιολογική διαδικασία. Πόσοι άνθρωποι μου έλεγαν μην πας σε αυτό το ταξίδι στην Αμερική… Άρχισα τότε να σκέφτομαι γιατί πήγα, και αν δεν πήγαινα τι θα γινόταν. Είχα πάθει και δηλητηρίαση από σαλάτα. Σκεφτόμουν μέχρι και μια γουλιά κρασί που ήπια ένα βράδυ, ότι σκότωσα το μωρό μου… Μέχρι που με πήρε η μαία και μου είπε ότι το μωρό μας είχε το σύνδρομο Turner – ήταν κοριτσάκι – και συμβαίνει αυτό, προκαλείται μόνο στα κοριτσάκια και έλειπε δηλαδή ένα χρωμόσωμα. Η χαρά και η ανακούφισή μου ήταν μεγάλη, έφυγε όλη αυτή η ενοχή μου. ότι ό,τι και αν έκανα διαφορετικά αυτό το μωρό ήταν να φύγει και επίσης αυτό είναι ένα σύνδρομο που έχουν κοριτσάκια που γεννιούνται και θα μπορούσε αυτή η εγκυμοσύνη να έχει προχωρήσει και να έπρεπε να πάρω μια απόφαση στον 5ο μήνα πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο σκληρή. Εκεί ήρθε μια αίσθηση ηρεμίας και ευγνωμοσύνης που τελείωσε αυτή η εγκυμοσύνη», πρόσθεσε κλείνοντας.

Τι είναι το σύνδρομο Turner

Το σύνδρομο Turner αφορά αποκλειστικά κορίτσια και γυναίκες, με κυριότερο πρόβλημα το κοντό ανάστημα και την ανεπάρκεια ωοθηκών. Παρατηρείται περίπου σε 1 στις 2.000 γεννήσεις κοριτσιών και υπολογίζεται ότι ετησίως στη χώρα μας έχουμε περίπου 50 νέες περιπτώσεις• αποτελεί το συχνότερο χρωμοσωμικό αίτιο αυτόματων αποβολών (περίπου 1 στις 15 αποβολές). Η εργαστηριακή διάγνωση γίνεται με την εξέταση καρυοτύπου σε λεμφοκύτταρα περιφερικού αίματος ή κύτταρα άλλου ιστού (ινοβλάστες δέρματος ή αμνιακού υγρού ή κύτταρα τροφοβλάστης).

Χαρακτηριστικά ατόμων με σύνδρομο Turner

  •     Χαμηλό ανάστημα
  •     Μη λειτουργικές ωοθήκες ➜ υπογονιμότητα
  •     Πτερύγιο στον αυχένα (πλατύς λαιμός)
  •     Χαμηλή μετωπική γραμμή μαλλιών
  •     Ευρύς θώρακας με απομακρυσμένες θηλές
  •     Καρδιαγγειακά προβλήματα
  •     Νεφρικές ανωμαλίες
  •     Προβλήματα ακοής λόγω συχνών λοιμώξεων
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top