«Θύελλα» αντιδράσεων για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovsion 2024

«Είναι απαράδεκτο και εντελώς άδικο», αναφέρει η διοργανώτρια αρχή

Αυτές είναι οι τρεις χώρες με τις πιο ισχυρές θέσεις στα στοιχήματα /Βίντεο: Breakfast@Star

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024. Πλήθος καλλιτεχνών, αλλά και ακτιβιστών, ζητούν να εξαιρεθεί η χώρα από τη φετινή διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Μάλμε της Σουηδίας, εξαιτίας του πολέμου.

«Όπως εξαιρέθηκε η Ρωσία από διαγωνισμούς και τη Eurovision ύστερα από την εισβολή στην Ουκρανία, το Ισραήλ θα πρέπει να τεθεί εκτός έως ότου βάλει τέλος στις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα, ιδιαίτερα παιδιά», είναι ένα ενδεικτικό σχολιο, που γράφτηκε πριν από λίγο καιρό στο Twitter από την υπουργό πολιτισμού του Βελγίου, Λινάρ. 

Μαρίνα Σάττι: Η πρώτη εμφάνιση μετά τον θάνατο του πατέρα της

Η ανακοίνωση της EBU για τη Eurovision 2024

Την Τρίτη (09/04) η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) θέλησε να απαντήσει σε όσους καταδικάζουν τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024 τόνισε: «Η απόφαση να συμπεριληφθεί οποιοσδήποτε ραδιοτηλεοπτικός φορέας, συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΚΑΝ, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι αποκλειστική ευθύνη των διοικητικών οργάνων της EBU και όχι των μεμονωμένων καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες αυτοί έρχονται στη Eurovision για να μοιραστούν τη μουσική τους, τον πολιτισμό τους και το παγκόσμιο μήνυμα της ενότητας μέσω της γλώσσας της μουσικής».

Μαρίνα Σάττι: Aπαντά στο πώς θα τραγουδήσει την εισαγωγή στο «Ζάρι»

«Ωστόσο, ενώ υποστηρίζουμε σθεναρά την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα έκφρασης απόψεων σε μια δημοκρατική κοινωνία, αντιτιθέμεθα σθεναρά σε κάθε μορφή διαδικτυακής κακοποίησης, ρητορικής μίσους ή παρενόχλησης που στρέφεται κατά των καλλιτεχνών μας ή οποιουδήποτε ατόμου σχετίζεται με τον διαγωνισμό. Αυτό είναι απαράδεκτο και εντελώς άδικο, δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες δεν έχουν κανένα ρόλο σε αυτή την απόφαση. Η EBU είναι αφοσιωμένη στην παροχή ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλους τους συμμετέχοντες, το προσωπικό και τους θαυμαστές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την προώθηση των αξιών του σεβασμού, της συμμετοχικότητας και της κατανόησης, τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης», πρόσθεσε επίσης η EBU. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, έχει τίτλο «Hurricane» -στα ελληνικά «Τυφώνας»- και το ερμηνεύει η καλλονή Eden Golan.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top