Εμμανουέλ Μπεάρ: «Έχω πέσει θύμα αιμομιξίας ως παιδί»

Συγκλονίζει η Γαλλίδα σταρ για τη σεξουαλική κακοκοίηση που υπέστη

Θύμα αιμομιξίας κατά την τρυφερή ηλικία 10 έως και 14 ετών έπεσε η Εμανουέλ Μπεάρ, όπως αποκάλυψε σε ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε μαζί με την Αναστάσια Μίκοβα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η Μίκοβα θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι «ο θύτης δεν ήταν ο Γκι Μπεάρ», ο τραγουδιστής και πατέρας της ηθοποιού που πέθανε το 2015.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Un silence si bruyant», δηλαδή (Μια τόσο ηχηρή σιωπή) και θα ξεκινήσει να προβάλλεται στα τέλη Σεπτεμβρίου στο κανάλι Μ6.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι με αφορμή το ντοκιμαντέρ, η Μίκοβα έκανε σαφές ότι «η Μπεάρ δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη, διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της ταινίας».

 

Ο άνθρωπος που την έσωσε

Στο ντοκιμαντέρ οι δύο γυναίκες δίνουν τον λόγο σε τέσσερα πρόσωπα - τρεις γυναίκες και ένα παιδί - θύματα αιμομιξίας και η Εμανουέλ Μπεάρ μοιράζεται ορισμένα πράγματα από τη δική της τραυματική εμπειρία.

«Αν ο πατέρας μου, η μητέρα μου, το σχολείο μου, οι φίλοι μου δεν βλέπουν τίποτε, αυτό σημαίνει ότι αυτό θα επαναληφθεί. Και θα το επαναλαμβάνεις επί τέσσερα χρόνια» τόνισε, για να αποκαλύψει στη συνέχεια, ότι η γιαγιά της είναι ο άνθρωπος που της έσωσε την ζωή.

«Δεν ήθελα να μιλήσω, ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο για τον λόγο των άλλων. Απέναντι σε εκείνους, στην ειλικρίνειά τους, στο θάρρος τους, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε κι'εγώ να μιλήσω» εξήγησε η ηθοποιός σε βιντεομήνυμα που προβλήθηκε για τους δημοσιογράφους πριν από την προβολή.

«Είναι ένα σχέδιο που έχω στο μυαλό μου εδώ και 19 χρόνια» πρόσθεσε.

Ντοκιμαντέρ για τα θύματα αιμομιξίας που μάχονται

Το ντοκιμαντέρ απευθύνεται όπως είπε η Γαλλίδα σταρ, «όχι στα θύματα, αλλά για πλάσματα που υπήρξαν θύματα και μάχονται».

Τα πρόσωπα που παίρνουν τον λόγο στο ντοκιμαντέρ είναι η Νόρμα, που βιάστηκε από τον παππού της στην παιδική της ηλικία, η Πασκάλ, που έκρυβε μέχρι τα 50 της χρόνια την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον πατέρα της, η Σαρά, ο πρώην συμβίος της οποίας κακοποιούσε την κόρη της από τα 4 έσως τα 8 της χρόνια, και ο Ζοακίμ, που κατηγορεί τους γονείς του για αιμομιξία, γεγονός που εκείνοι αρνούνται.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Αιμομιξία και την Σεξουαλική Βία κατά των Παιδιών (Ciivise), 160.000 παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας στην Γαλλία κάθε χρόνο και 5,5 εκατομμύρια ενήλικες υπήρξαν θύματα στην παιδική τους ηλικία, στις περισσότερες περιπτώσεις στους κόλπους της οικογενείας τους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top