Ντενίζ Μπαλτσαβιά: Στο τέλος της ζωής της ζούσε στο Σπίτι του Αγωνιστή

Το ΚΚΕ αποχαιρέτησε την ηθοποιό

Δείτε σκηνή της Ντενίζ Μπαλτσαβιά από τη σειρά Εκείνες κι εγώ

Θλίψη για τον χαμό της ηθοποιού Ντενίζ Μπαλτσαβιά στα 91 της χρόνια εξέφρασε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η αγαπημένη ηθοποιός υπήρξε «μαχητική κι ασυμβίβαστη μέχρι τέλους στην Τέχνη της και τον κοινωνικό αγώνα».

Η ανακοίνωση αποκάλυψε ότι η ηθοποιός με τη σημαντική καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση, τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στο ίδρυμα περίθαλψης ηλικιωμένων Το Σπίτι του Αγωνιστή.

Έφυγε από τη ζωή ηθοποιός της σειράς Ψίθυροι Καρδιάς

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε την αγαπημένη μας συντρόφισσα, τη σπουδαία ηθοποιό Ντενίζ Μπαλτσαβιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά αγάπησε πολύ τη δουλειά της. Υπήρξε μαχητική κι ασυμβίβαστη μέχρι τέλους στην Τέχνη της και τον κοινωνικό αγώνα. Πάνω στο σανίδι του θεάτρου για περισσότερες από 4 δεκαετίες πάλεψε, δημιούργησε, ονειρεύτηκε. Με απόλυτη συνείδηση για τον διαπαιδαγωγητικό χαρακτήρα του Πολιτισμού υπηρέτησε την Τέχνη που ανεβάζει τη ζωή. "Η τέχνη είναι για τον λαό, όχι για τους εκλεκτούς. Η τέχνη μορφώνει τον λαό, είναι η ζωή του η ίδια", έλεγε.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 η Ντενίζ Μπαλτσαβιά υποδύθηκε την τσιγγάνα γιαγιά της «Ερατούς» στη σειρά Ψιθυροι Καρδιάς

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 η Ντενίζ Μπαλτσαβιά υποδύθηκε την τσιγγάνα γιαγιά της «Ερατούς» στη σειρά Ψιθυροι Καρδιάς

Σπούδασε αγγλική φιλολογία και θέατρο στην Αγγλία, ενώ παράλληλα δούλευε. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της χώρας μας, όπως τους Παξινού, Μινωτή, Καρέζη, Καζάκο, Γεωργούλη, Παΐζη.

Πρώτη της εμφάνιση ήταν με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Σημαντικοί ήταν οι ρόλοι της και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ, μέλος του οποίου υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Για τα δικαιώματα του κλάδου της πάλεψε για χρόνια μέσα από τις γραμμές του ΣΕΗ.

Το τελευταίο διάστημα φιλοξενούταν στο Σπίτι του Αγωνιστή», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους της.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top