Αρζόγλου για το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973: «Έφαγα το ξύλο της χρονιάς»

Ο ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν»

Ανήμερα της 49ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά φιλοξένησαν στο στούντιο της εκπομπής τους, «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν», τον Κώστα Αρζόγλου.

Κώστας Αρζόγλου: Είχα διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο

Ο ταλαντούχος ηθοποιός περιέγραψε όσα έζησε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 1973, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους ασφαλίτες της Δικτατορίας.

«Κάναμε πρόβα σε ένα ξυλουργείο και είχε ακουστεί ήδη από την προηγούμενη ημέρα ότι είχε μαζευτεί κόσμος στο Πολυτεχνείο. Πήγαμε εκεί, φωνάζαμε, αλλά ήμουν άπραγος. Κάποιος δίπλα μου μου φώναζε “φύγε τώρα, τρέχα”»

Έλενα Ακρίτα: Η σπάνια φωτογραφία με τον γιο της, Παύλο Αρζόγλου

Κώστας Αρζόγλου για το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973: «Έφαγα το ξύλο της χρονιάς»

«Δίπλα ήταν κάτι άλλοι τύποι που δεν έκαναν μπαμ, μια χαρά φαίνονταν, φώναζαν κι αυτοί μαζί μας. Μόνο που κρατούσαν εφημερίδες και μέσα στις εφημερίδες έκρυβαν γκλομπ. Άρχισα να τρέχω, δεν ήξερα τι να κάνω και κάπου στη Βησσαρίωνος με στρίμωξαν κι έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου».

«Επί 7 χρόνια αναρωτιέμαι τι έκαναν αυτά τα 10 εκατομμύρια Έλληνες. Ήταν αναξιοπρεπές να περπατάς στο πεζοδρόμιο και να σου ζητάνε ταυτότητα, να πρέπει να την έχεις πρόχειρη στο τσεπάκι και να τη δείχνεις. Και ακόμα πιο αναξιοπρεπές ήταν να σε κυβερνούν δευτεράντζες». 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top