Άννα Μάσχα: Ποια είναι η «Διαμάντω» από τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»

Το βιογραφικό της ηθοποιού και η σχέση με τον γιο της

Διάφορα στιγμιότυπα από την επαγγελματική ζωή της Άννας Μάσχα / φωτογραφίες NDP

Έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης. Η Άννα Μάσχα φέτος υποδύεται τη «Διαμάντω» στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει».

Μεγάλη καρδιά, με μεγάλη περηφάνια κι ακόμα μεγαλύτερη φωνή η Διαμάντω είναι η ψυχή του μαγαζιού και η γερή κολώνα των ανθρώπων του. Η ατάκα και το χιούμορ της, δεν καταφέρνουν, όμως, πάντα να κρύψουν τον καημό της.

 

Άννα Μάσχα: Το βιογραφικό της ηθοποιού 

•  Γεννήθηκε στον Πειραιά.
•  Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Η Άννα Μάσχα υποδύεται τη Διαμάντω στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»/φωτογραφία NDP

Η Άννα Μάσχα υποδύεται τη Διαμάντω στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»/φωτογραφία NDP

•  Έχει συμμετάσχει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.
•  Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα Χώματα» το 2008, αλλά και μέσα από την συμμετοχή της στη σειρά Καρτ Ποστάλ το 2021.
•  Συνδέθηκε με το Θέατρο Αμόρε του Γιάννη Χουβαρδά από την αρχή της λειτουργίας του το 1992 μέχρι το κλείσιμό του το 2008.


Οι βραβεύσεις και η διδασκαλία

Η Άννα Μάσχα δίνει όλο της τον εαυτό στην υποκριτική και αγάπη της γι’ αυτό που κάνει έχει αναγνωριστεί μιας και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή», Βραβεία Αθηνοράματος για το «Η ζωή είναι όνειρο» και «Με το ίδιο μέτρο», βραβείο Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου της  Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία «Χρυσόσκονη».

Το βιογραφικό της Άννας Μάσχα -1

Η πρωταγωνίστρια της σειράς του Alpha έχει δηλώσει πως είναι πολύ χαρούμενος άνθρωπος, αν και δε θα ήθελε να θυμώννει τόσο εύκολα, απεχθάνεται την αδικία, αλλά υπάρχουν και στιγμές που απελπίζεται.

Φαίνεται όμως πως έχει βρει διέξοδο ώστε να ξεπερνά τις δύσκολες καταστάσεις. Αν αναρωτιέστε με ποιο τρόπο η απάντηση είναι μία… η διδασκαλία! Στο παρελθόν έχει διδάξει υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών, στο εργαστήρι της Ξ. Καλογεροπούλου, στο Ωδείο Αθηνών και στον Ίασμο, ενώ από το 2019 διδάσκει στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Άννα Μάσχα υποδύεται τη Διαμάντω στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»/φωτογραφία NDP

Η μητρότητα της άλλαξε τον τρόπο σκέψης

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως όταν έρχεται ένα παιδί στη ζωή τους, αλλάζουν οι προτεραιότητές τους και ο τρόπος σκέψης τους.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε η Άννα Μάσχα, η οποία κατάλαβε τη μητέρα της και όσα της έλεγε όταν ήταν κι εκείνη παιδί όταν έφερε στον κόσμο τον δικό της γιο.

Όσα δεν ξέρουμε για την Άννα Μάσχα

«Προσωπικά δεν είχα προσδοκίες ή σκέψεις για την μητρότητα πριν αποκτήσω παιδί. Ό,τι γνώριζα ήταν από τη σχέση με τη μητέρα μου και όσα έβλεπα γύρω μου. Ένα έχω να πω: Άρχισα να καταλαβαίνω πολλές συμπεριφορές και πολλά λάθη της δικής μου μητέρας. Γιατί πέφτουμε στα ίδια λάθη οι μητέρες από καθαρή αγάπη για το παιδί μας. Δεν μπορούμε εύκολα να αποδεχθούμε αυτόν τον άλλο άνθρωπο που είναι το παιδί μας. Αυτόν τον συνδυασμό χαρακτηριστικών και στοιχείων, που είναι δικό μας δημιούργημα, αλλά ένα όλοδικός του εαυτός. Είναι πολύ δύσκολο να απαρνηθούμε τις προσδοκίες μας. Το κάνουμε, επειδή αυτή είναι η πορεία της ζωής, αλλά μέσα στην όλη διαδικασία γίνονται μυριάδες λάθη», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Marie Claire.

Η Άννα Μάσχα κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης / φωτογραφία NDP

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top