Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Έχω μια συγκίνηση που θα τραγουδήσω στο River Party»

Όσα αποκάλυψε η καταξιωμένη τραγουδίστρια στο Star.gr

Δείτε βίντεο για την Ελένη Τσαλιγοπούλου από το Breakfast@Star

Λίγο πριν την εμφάνισή της στο 42ο River Party στο Νεστόριο την Παρασκευή 5 Αυγούστου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τις δεκάδες επιτυχίες και μια από τις πιο αξιόλογες πορείες στο ελληνικό τραγούδι, χωρίς να βάζει ταμπέλες στα είδη, μίλησε στο Star.gr για τη μουσική, τις συναυλίες της, τη νέα γενιά τραγουδιστών και την εμπειρία της στο θέατρο.  

Μαζί με τον Γιάννη Παπαγεωργίου και πέντε ακόμα μουσικούς θα παρουσιάσουν στο Νεστόριο τη Λαϊκή βραδινή, μια συναυλία γεμάτη σπουδαία τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει! 

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Χώρισα, έφυγα και με έφτυνε η Νάουσα»

Αναμένουμε πώς και πως την εμφάνισή σας στο River Party στο Νεστόριο; Τι θα ακούσουμε σε αυτή;

Φέτος ασχολήθηκα με το λαϊκό τραγούδι ενόψει του καινούργιου δίσκου που κάνω για τον Απόστολο Καλδάρα. Τραγουδάμε το λαϊκό τραγούδι και την επιρροή του μέχρι σήμερα. Δηλαδή το πώς επηρέασε ακόμα και τους δικούς μας έντεχνους μέχρι και τη δική μου τη γενιά, τη γενιά του ’90 που διαμορφώθηκε το έντεχνο λαϊκό, αλλά μέχρι και σήμερα και πώς έχει επηρεάσει τους νεότερους τραγουδοποιούς που αγαπούν το λαϊκό τραγούδι. Αυτό θα παρουσιάσουμε στο Νεστόριο. Νιώθω πραγματικά πολύ ωραία που μετά από τόσα χρόνια θα βρεθώ ξανά σε αυτήν τη σκηνή, που μου θυμίζει όλες τις ωραίες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού όλα αυτά τα χρόνια. Έχω όντως μια συγκίνηση που θα ανέβω ξανά σε αυτήν τη σκηνή

Στη σκηνή η Ελένη Τσαλιγοπούλου εκφράζει όλα της τα συναισθήματα!

Στη σκηνή η Ελένη Τσαλιγοπούλου εκφράζει όλα της τα συναισθήματα! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Αναφερθήκατε στη νέα γενιά τραγουδιστών… Ξεχωρίζετε κάποιους;

Βέβαια! Είναι πολλά πρόσωπα που ξεχωρίζουν όπως η Ιουλία Καραπατάκη, ο Γιάννης Παπαγεωργίου που είναι πάρα πολύ καλός τραγουδοποιός κι είναι μαζί μου τα τελευταία 2-3 χρόνια ως μουσικός. Η Σεμέλη Παπαβασιλείου, η Ανατολή Μαργιολά… υπάρχουν πολλά πρόσωπα τα οποία είμαι σίγουρη ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχουν δείξει πιο σοβαρά τη δουλειά τους. Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε και μια άχαρη μεταβατική περίοδο σε σχέση με το πως φτάνει το τραγούδι στους ακροατές. Είναι μυστήριο όλο αυτό το πράγμα. Εύχομαι να βρεθεί σύντομα η λύση.

42ο River Party: Ολοκληρώθηκε το line up! - Τα ονόματα όλων των καλλιτεχνών

Η ελληνική δισκογραφία σε τι φάση βρίσκεται κατά την άποψή σας; 

Προσπαθούν και οι εταιρείες να βρουν τον καινούργιο τρόπο…  δεν είναι εύκολο. Ο τρόπος δεν είναι «κερδοφόρος» για τις εταιρείες γιατί δεν υπάρχει πια αγοραστικό κοινό. Όλα είναι μέσα από το Ίντερνετ, το Spotify.

Ένα από τα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα που έχει διασκευάσει η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι το Η Φαντασία

Ένα από τα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα που έχει διασκευάσει η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι το Η Φαντασία

Αυτό το καλοκαίρι περιοδεύετε ανά την Ελλάδα. Πώς είναι αυτή η εμπειρία μετά την καραντίνα;

Έχει ανοίξει πάρα πολύ η περιοδεία. Εκεί που ήταν γύρω στις 10 με 15 παραστάσεις και με όλα τα χρόνια της κρίσης, ξαφνικά αυτό άλλαξε. Οι δήμοι, οι σύλλογοι, τα φεστιβάλ άνοιξαν τις πόρτες κι αυτό το πράγμα μας έβαλε σε άλλους είδους κατάσταση, χαράς βέβαια… Αυτή τη στιγμή θέλουμε να κάνουμε συναυλίες και δε φτάνουν οι μουσικοί. Είναι φοβερό (γέλια)! Έχω δηλαδή τους μουσικούς μου, τους αντικαταστάτες τους… (γέλια). Είναι ένα παράδοξο καλοκαίρι, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Είναι σε μια κατάσταση λίγο παραπάνω από όσο μπορούμε, αλλά επειδή δεν ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα τον χειμώνα, είναι πολύ θετικό κι επίσης ο κόσμος είναι εκεί

Ποιο είδος τραγουδιού είναι αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο;

Η παράδοση νομίζω είναι κάτι που εμπεριέχω πιο έντονα μέσα μου, αλλά δεν είναι και κάτι στο οποίο είμαι εκτεθειμένη συνέχεια ίσως και για αυτό να το αγαπάω πιο πολύ. Αυτό το καλοκαίρι που κάνουμε κάποιες παραστάσεις για τα 100 χρόνια από το μικρασιατικό, τη Σμύρνη, βλέπω ότι έχω μια άλλου είδους συγκίνηση τραγουδώντας αυτό το υλικό. Αλλά το τραγούδι για εμένα είναι κάτι πάρα πολύ ανοικτό. Όλα μου τα χρόνια υπήρξα εντελώς ανοιχτή απέναντι στο τραγούδι. Πάντα ήθελα να βρω τρόπους να εντάξω μέσα στον ελληνικό στίχο, στην ελληνική μελωδία όλα αυτά που με έχουν επηρεάσει που δεν είναι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από το παγκόσμιο χωριό.

Συνεργασίες που δεν κάνατε έχετε ζηλέψει; Με την καλή έννοια… 

Πολλά τραγούδια έχω ζηλέψει που δεν τα έχω τραγουδήσει, αλίμονο… Όλα δηλαδή από τον Νίκο Ξυδάκη, τον Παπαδημητρίου, από τον Νίκο Παπάζογλου και τα τραγούδια του Σωκράτη (σ.σ. του Μάλαμα), του Περίδη… Πολλά, πολλά ωραία τραγούδια της δικής μου της γενιάς. Θα ήθελα να τα είχα πει όλα (Γέλια)! Ουσιαστικά τα λέμε όλα στις συναυλίες. 

Πριν από περίπου τρία χρόνια σας είδαμε και στη θεατρική σκηνή να τραγουδάτε στη Λωξάντρα. Είναι το θέατρο κάτι που θα κάνατε ξανά;

Ήταν τρομακτική εμπειρία αυτή και δίπλα σε φοβερούς ηθοποιούς. Πάντα σε κάτι με σχέση το τραγούδι, δε θα μπορούσα να είμαι ηθοποιός.

Είχατε όμως 1-2 ατάκες…

Βεβαίως και το έκανα… το να αυτοσχεδιάζω στη ζωή μου, το να έχω διαφορετικό αίσθημα για τα τραγούδια κάθε βράδυ που τραγουδάω είναι η δική μου πηγή έμπνευσης. Δεν μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα για 3-4 μήνες, είναι άλλου είδους η τέχνη μου, οπότε δε θα μπορούσα να είμαι ηθοποιός. Αλλά ένα μιούζικαλ που είναι πιο χαλαρό κι εμπεριέχει μουσική και τραγούδι με μεγάλη χαρά θα το έκανα, αρκεί να ήταν μια πρόταση που θα έβλεπα τον εαυτό μου μέσα.

Το Πιάσε με είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελένης Τσαλιγοπούλου

Η διασκευή της τεράστιας επιτυχίας σας, του Πιάσε με, από τον Νικόλα Ραπτάκη πώς σας φάνηκε;

Τα τραγούδια παίρνουν τον δρόμο τους. Αυτό το τραγούδι έχει μια δυναμική όλα αυτά τα χρόνια… δεν είναι τυχαίο ότι το επιλέγει ένας νέος άνθρωπος. Είναι ένα τραγούδι που αφορά τη σοβαρή ποπ. Τα τραγούδια που έχω πει οι νεότεροι τα τραγουδάνε, μόνο περήφανη μπορώ να νιώθω για αυτό.  

Για το μέλλον τι ετοιμάζετε;

Θα βγει γύρω στον Οκτώβριο ο δίσκος αφιερωμένος στον Απόστολο Καλδάρα, που εδώ κι έναν χρόνο περάσαμε με τα τραγούδια του. Μέσα στον Οκτώβριο θα κάνουμε κι ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού στο Ηρώδειο με τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Γιώτα Νέγκα, που το περιμένω με χαρά. Επίσης, στις 17 και 18 Αυγούστου θα βρισκόμαστε στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο, όπου εκεί θα τραγουδήσουμε τα σμυρνέικα τραγούδια, θα έχουμε όμως και κείμενα, θα είναι η Ελένη Κοκκίδου μαζί μας.

Ακούστε τη διασκευή του Γιατί γλυκιά μου κλαις

Μη χάσετε την εμφάνιση της Ελένης Τσαλιγοπούλου την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο 42ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top