Αυλαία έπεσε χθες στην πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από έξι εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας.
Οι επτά ένορκοι και τα δύο αναπληρωματικά μέλη συνεδρίασαν κι εξέτασαν τα στοιχεία που παρατέθηκαν στο δικαστήριο, ωστόσο δεν κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση κι έτσι θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη στις 09:00 το πρωί και θα ανακοινώσουν την απόφασή τους.
Ο Τζόνι Ντεπ έχει μηνύσει την Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από άρθρο της στην Washington Post το 2018, στο οποίο υπονόησε ότι την κακοποίησε. Ζητά αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων.
Αν και στο επίμαχο άρθρο δεν τον είχε κατονομάσει, ο star του Hollywood υποστήρξε ότι οι ισχυρισμοί της Άμπερ Χερντ επηρέασαν την ικανότητά του να εργάζεται και προκάλεσαν πλήγμα στην καριέρα του.
Η Χερντ πάλι κατέθεσε κι εκείνη αγωγή, με την οποία ζητά 100 εκατ. δολάρια.
Στην τελική αγόρευσή τους οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ ζήτησαν από τους ενόρκους να «του δώσουν πίσω τη ζωή του», η οποία καταστράφηκε από τους ισχυρισμούς της Χερντ για ενδοοικογενειακή βία.
Υποστήριξαν πως η ηθοποιός θα προτιμούσε να βρίσκεται σε μια αέναη διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, παρά να τον αφήσει να φύγει και χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς της ως πράξη βαθιάς σκληρότητας προς τους πραγματικούς επιζώντες ενδοοικογενειακής βίας.
Ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ από την πλευρά του, δήλωσε ότι μια απόφαση υπέρ του Ντεπ θα καθιστούσε τους ενόρκους «συνένοχους» στην κακοποίησή της και στην «εκστρατεία παγκόσμιας ταπείνωσής της». Κατηγόρησε τον Ντεπ ότι γελούσε κι έκανε δηκτικά σχόλια κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του και ότι επιδίδεται στην ενοχοποίηση των θυμάτων «στην πιο αηδιαστική της μορφή».