Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έστελναν ταινίες από τις φυλακές για να δούμε αν ζουν»

Συγκλονίζει ο καλλιτέχνης με όσα έζησε στην Κύπρο

Σε μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη πρόκειται να δούμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Ο γνωστός καλλιτέχνης θα περιγράψει στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο την οποία έζησε σε μικρή ηλικία με το πραξικόπημα στην Κύπρο.

αλκινοος ιωαννιδης

«Όταν έγινε το πραξικόπημα κι όσα ακολούθησαν μετά, ήμουν σχεδόν 5 χρόνων. Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τον ίδιο τον πόλεμο γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν. Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν επέστρεψαν ποτέ» δηλώνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο απόσπασμα που προβλήθηκε από το Happy Day.

«Το να μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top