Μαρίζα Κωχ: το ίδρυμα και ο γάμος στα 14

«Δεν βρίσκω λόγο να συμμετέχουμε στην Eurovision»

Μαρίζα Κωχ: το ίδρυμα και ο γάμος στα 14

«Μεγάλωσα σε ίδρυμα από τεσσάρων έως εννέα χρονών... Ξέρω τι θα πει ζόρι», εξομολογείται η Μαρίζα Κωχ και αποκαλύπτει πως παντρεύτηκε σε ηλικία 14 ετών! Αν και η ίδια έχει πάει στην Eurovision, επισημαίνει πως δεν βρίσκει λόγο να συμμετέχει η χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό.

Μιλώντας στο «Εγώ Weekly», η ερμηνεύτρια ήταν αφοπλιστική: «Η μητέρα μου ήταν χήρα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να μεγαλώσει δύο παιδάκια μόνη της, ενώ έπρεπε να δουλεύει παράλληλα... Μεγάλωσα σε ίδρυμα. Δεν κατάφερα ποτέ στη ζωή μου να κάνω αποϊδρυματισμό», αναφέρει.

«Ήταν δύσκολα χρόνια. Είχα βέβαια την καλύτερη ανατροφή που θα μπορούσε να έχει παιδί σε ίδρυμα, γιατί τραγουδούσα όμορφα... Μου έλειπε η μητέρα μου και έκανα συνεχώς υπομονή, περιμένοντας να έρθει το μεσημέρι της Πέμπτης, που ερχόταν να μας δει και να μας φέρει καλούδια», συμπληρώνει και αποκαλύπτει πως δεν ένιωσε θυμό, ενώ η πίστη της στον Θεό ήταν αυτό που την βοήθησε να επιβιώσει.

Στα 14 της χρόνια ντύθηκε νύφη: «βρέθηκα στη Σαντορίνη την περίοδο του μεγάλου σεισμού, το 1956. Από κάθε μεριά της Ελλάδας κατέφθαναν εθελοντές. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά ήταν και ένα παλικάρι, ο Στυλιανός, ο πατέρας του Μανώλη μου, που έκανε και το στρατιωτικό του. Εμείς μέναμε σε ένα σχολείο που δεν είχε γκρεμιστεί. Κάθε βράδυ, ερχόταν κάτω από το παράθυρο μου με την παρέα του και μου τραγουδούσαν. Έβγαινα στο παράθυρο, λοιπόν, και στη χαρά μου να τραγουδήσω δεν έπαιρνα είδηση ότι αυτό το πράγμα δεν ταίριαζε στη ζωή του νησιού. Κάποια στιγμή, οι δικοί μου του είπαν να σταματήσει και εκείνος απάντησε: όχι! Αγαπιόμαστε και θα παντρευτούμε», εξιστορεί και προσθέτει πως ο γάμος δεν κράτησε, ενώ ο καλός της έχει πλέον «κοιμηθεί».

«Τραγουδούσα με το θράσος της άγνοιας και το θάρρος της νιότης! Παρόλα αυτά, δεν μου λείπουν αυτά τα χρόνια, ήταν σκληρά. Βιώσα γερά τη Χούντα. Ένιωσα την ανελευθερία», αναφέ��ει σε άλλο σημείο της συνέντευξή της.

Αν και η ίδια έχει πάρει μέρος στην Eurovision, δεν διστάζει να διαπιστώσει τις ενστάσεις της.

«Δεν συμφωνώ καθόλου που οι περισσότεροι τραγουδούν αγγλικά. Είναι ένα φεστιβάλ κολεγιά πια, κάθε χώρα ψηφίζει τους γείτονές της... Δεν βρίσκω το λόγο να συμμετέχουμε σ’ αυτό το φεστιβάλ. Τι μας προσφέρει; Δεν έχει πηγές πολιτισμού. Όλα τα τραγούδια είναι ποπ και δεν φέρουν καμία αγωνία. Σε άλλες χώρες δεν δίνεται τόση έκταση στη Eurovision. Μας βρήκαν αμάθητους, χωρίς παιδεία και μας εκμεταλλεύονται», λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top