MasterChef Τελικός: Το πλούσιο βιογραφικό του διάσημου σεφ Jason Atherton

Ο ελληνικής καταγωγής μέντορας που είχε στη μαγειρική

Δείτε τα πιάτα του Jason Atherton στον τελικό του MasterChef 5

Με τεράστια πορεία στον χώρο της γαστρονομίας, 15 εστιατόρια ανά τον κόσμο και τέσσερα αστέρια Μισελέν, ο Jason Atherton ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα για τον τελικό του MasterChef 5.

Fredrik Berselius: To εστιατόριο Aska, τo modelling και τo MasterChef

Jason Atherton

Ο Atherton είναι από τους πιο ταλαντούχους και πλούσιος σεφ του κόσμου /Φωτογραφία Instagram

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1971, στο Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας, ο διάσημος σεφ σε ηλικία μόλις 16 ετών πήγε στο Λονδίνο προκειμένου να αναζητήσει την τύχη του στον κόσμο της γαστρονομίας. Ο Atherton εργάστηκε στο πλευρό σημαντικών προσωπικοτήτων της μαγειρικής, όπως ο Μάρκο Πιερ Γουάιτ, ο Πιερ Κόφμαν, αλλά κι ελληνικής καταγωγής Νίκο Λάντενης, ένας από τους κορυφαίους σεφ του κόσμο που όμως δεν φοίτησε σε σχολή μαγειρικής. Παρότι ο Λάντενης υπήρξε αυτοδίδακτος μάγειρας, κέρδισε τρία αστέρια Μισελέν, αλλά κι ένα Μουλάν ντε Μουζάν στην αρχή της καριέρας του.

MasterChef Τελικός: Η αποκάλυψη του Κοντιζά για το δοκιμαστικό που έκανε

Ο Jason Atherton με τους τρεις σεφ και κριτές του MasterChef

Το «δεξί χέρι» του Gordon Ramsay

Ο Jason Atherton εργάστηκε ως εκτελεστικός σεφ στο εστιατόριο Maze του Gordon Ramsay, θέση που κατείχε μέχρι και το 2010. Τον μάγειρα ακολουθούσε για χρόνια το παρατσούκλι «το δεξί χέρι του Gordon», καθώς βρέθηκε επί σειρά ετών στις υπηρεσίες του πιο διάσημου σεφ στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Εκεί, τον συνάντησε για ένα διάστημα o Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος επίσης εργάστηκε στο βρετανικό εστιατόριο.

Jason Atherton Michelin

Έτσι ανακοίνωσε το τέταρτο βραβείο Μισελέν για το εστιατόριο του στο Λονδίνο /Φωτογραφία Instagram

MasterChef τελικός: Tα πιάτα του Jason Atherton που θα κρίνουν τον νικητή!

Σήμερα, μέσω της εταιρείας του The Social Company, διαθέτει επτά εστιατόρια μόνο στη Βρετανία, ένα στη Νέα Υόρκη, τρία στο Χονγκ Κονγκ, δύο στη Σανγκάη, ένα στο Ντουμπάι και ένα στην Αυστραλία.

Ο καλεσμένος σεφ του MasterChef 5, ο οποίος έφερε το πιάτο αντιγραφής στην τελευταία δοκιμασία του τελικού έχει δημοσιεύσει 4 βιβλία μαγειρικής, ενώ έχει συμπαρουσιάσει μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο My Kitchen Rules.

MasterChef Tελικός: Μαρέγκα Βατόμουρο από τον Jason Atherton

Η συνολική περιουσία του Βρετανού σεφ εκτιμάται φέτος στα 87 εκατομμύρια δολάρια.

Από φέτος μαγειρεύει στη Μύκονο

Ο Jason Atherton βρίσκεται όμως πίσω και από το εστιατόριο Mykonos Social, το οποίο λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου Santa Marina. Στις 16 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει το εστιατόριο αυτό, το οποίο θα σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top