Δημήτρης Σχοινάς: Tο πρώτο τραγούδι, οι διάσημοι γονείς και η συμβουλή τους

Ο γιος του Διονύση Σχοινά Και της Καίτης Γαρμπή στο Star.gr

Μία μικρή γεύση από το πρώτο τραγούδι του Δημήτρη Σχοινά: «Όλα Μαζί»

Ο Δημήτρης Σχοινάς, μπορεί ως παιδί να μας τραγούδησε «Δε Μεγαλώνω», ωστόσο… μεγάλωσε και έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο, αποκαλύπτοντας παράλληλα και το ταλέντο του στη σύνθεση.

Ο γιος του Διονύση Σχοινά και της Καίτης Γαρμπή μιλά στο star.gr για όλα: από το πρώτο του τραγούδι «Όλα Μαζί», που κυκλοφόρησε από την Panik Records πριν από σχεδόν έναν μήνα και όσα τον «μαγεύουν» στη μουσική, μέχρι το ποιος είναι στην καθημερινότητά του και το πώς τον επηρεάζει το ότι είναι γιος δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών, αποκαλύπτοντας τις συμβουλές που του έχουν δώσει ως γονείς και ως καλλιτέχνες. 

Δημήτρη, όπως όλοι γνωρίζουμε προέρχεσαι από μια μουσική οικογένεια. Νιώθεις ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση σου να ασχοληθείς με τη μουσική;

Ακούω μουσική από μωρό μέσα στο σπίτι οπότε ήταν φυσικό να την αγαπήσω. Θυμάμαι πως όταν κάναμε το ντουέτο: «Δε μεγαλώνω» με τον πατέρα μου είχα ενθουσιαστεί από την πρώτη στιγμή, όταν μ’ έβαλε στο studio να τραγουδήσω και μετά που κάναμε το video clip. Κάθε μέρα, μόλις γύριζα από το σχολείο, πήγαινα κατευθείαν στο studio που έχει φτιάξει ο πατέρας μου μέσα στο σπίτι και καθόμουν ατέλειωτες ώρες να τον παρακολουθώ μαγεμένος κι εκείνος μου έδειχνε πολλά πράγματα για τη μουσική και τη δημιουργία.

Σχοινάς - Γαρμπή: Αυτό είναι το πρώτο video clip του γιου τους

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το πρώτο σου single: «Όλα μαζί» σε μουσική και ενορχήστρωση δική σου σε συνεργασία με την Panik Records. Μίλησε μου γι’ αυτό;

Παίζω πιάνο από μικρός κι αυτό με βοήθησε πολύ στο να ασχοληθώ με τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Ξεκίνησα με τη βοήθεια του Κώστα Λαϊνά, ενός από τους στενούς συνεργάτες των γονιών μου, που μου άνοιξε το δρόμο στο κομμάτι της τεχνολογίας και της ενορχήστρωσης και συνέχισα διασκευάζοντας κάποια τραγούδια που μου άρεσαν πολύ. Τα τελευταία 3 χρόνια γράφω και δικά μου κομμάτια. Ένα από αυτά είναι και το ντεμπούτο μου, το «Όλα Μαζί», σε στίχους του Θοδωρή Μάκρα.

Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που άκουσες το τραγούδι σου στο ραδιόφωνο;  

Η πρώτη φορά που άκουσα και είδα το τραγούδι αφότου κυκλοφόρησε ήταν όταν δημοσιεύτηκε το video clip στο YouTube της εταιρείας μου, της Panik Records. Μου φάνηκε απίστευτο! Συγκινήθηκα παρά πολύ και ένιωσα απέραντη ευγνωμοσύνη που είχα την τύχη το πρώτο μου τραγούδι να κυκλοφορήσει από μια τόσο σπουδαία εταιρία! Ακόμα συγκινούμαι το ίδιο κάθε φορά που ακούω το κομμάτι μου, είτε στο ραδιόφωνο, είτε στο YouTube και τα social media.

Ο Δημήτρης Σχοινάς στα γυρίσματα του video clip: Όλα μαζί

Ο Δημήτρης Σχοινάς στα γυρίσματα του video clip: Όλα μαζί

Πόσο «βαρύ» είναι να είσαι ο γιος της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά;     

Έχει υπέρ και κατά. Λόγω των γονιών μου οι πόρτες ανοίγουν πιο εύκολα για μένα σε σχέση με κάποιον άλλο νέο καλλιτέχνη. Όμως, πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να δείξω πως ό,τι κάνω το κάνω με το ταλέντο και την αξία μου και όχι χάρη στο όνομά μου. Και, φυσικά, για να τους κάνω περήφανους με τη δική μου δουλειά.

Καίτη Γαρμπή: Οι ευχές για το πρώτο τραγούδι του γιου της, Δημήτρη Σχοινά

Ποια συμβουλή σου έχουν δώσει η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς ως γονείς, αλλά και ως καλλιτέχνες;

Ως γονείς μου έμαθαν πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και πρέπει να φέρομαι στους συνανθρώπους μου με ευγένεια και σεβασμό. Στο καλλιτεχνικό επίπεδο, ο πατέρας με συμβουλεύει κάθε φορά να μελετάω πολύ πάνω στη μουσική μου κι ακόμα περισσότερο να μελετάω τους μεγάλους τραγουδιστές των προηγούμενων γενεών  για να αποκτήσω ρεπερτόριο. Και πάντα μου λέει πως μόνο μέσα από πολλή δουλειά μπορώ να πετύχω το στόχο μου. Η μητέρα μου είναι πιο επιεικής μαζί μου και το μόνο που μου λέει είναι πως η δουλειά αυτή, μαζί με το ταλέντο που είναι βασική προϋπόθεση, θέλει ήθος, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ σπουδαίο να πιστεύουν σε μένα και να με στηρίζουν οι δυο πιο σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μου.

Ο Δημήτρης τραγούδησε με τους διάσημους γονείς του στην online συναυλία τους τα Χριστούγεννα /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ο Δημήτρης τραγούδησε με τους διάσημους γονείς του στην online συναυλία τους τα Χριστούγεννα /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Πριν από λίγο καιρό σε απολαύσαμε στη σκηνή μαζί με τους γονείς σου. Περιέγραψέ μου τα συναισθήματά σου;

Είχα ανάμεικτα συναισθήματα! Χαρά, ενθουσιασμό και άγχος! Έτρεμα! Θαυμάζω πολύ τους γονείς μου και ως ανθρώπους και ως καλλιτέχνες και ήταν για μένα αγχωτικό να στέκομαι δίπλα τους και να τραγουδάω. Από την άλλη, ένιωθα υπερηφάνεια που μοιραζόμουν τη σκηνή μαζί τους!

Ποιους καλλιτέχνες έχεις ως πρότυπο και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς επί σκηνής;

Πρότυπό μου είναι ο πατέρας μου! Μ’ αρέσει πολύ η φωνή του, θαυμάζω το πόσο σκληρά δουλεύει, με πόση πίστη και αφοσίωση. Η ενέργεια δε που βγάζει πάνω στο stage είναι απίστευτη! Επίσης, μ’ αρέσει πολύ ο Bruno Mars! Τεράστιο ταλέντο!

Ο γιος του Διονύση Σχοινά και της Καίτης Γαρμπή, Δημήτρης Σχοινάς

Ο γιος του Διονύση Σχοινά και της Καίτης Γαρμπή, Δημήτρης Σχοινάς

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media; Ποιο είναι το πιο περίεργο μήνυμα που έχεις λάβει;

Δεν ασχολούμαι πολύ! Λίγο μόνο με το Instagram και το Tik Tok όπου ανεβάζουμε αστεία βιντεάκια με τους φίλους μου.

Στην τηλεόραση υπάρχουν κάθε σεζόν πολλά talent shows τραγουδιστών. Σε ένα από αυτά φέτος βρίσκεται στην κριτική επιτροπή η μητέρα σου. Ποια η γνώμη σου γι’ αυτά; Θα συμμετείχες σε κάποιο;

Βλέπω πως η μητέρα μου συμπαθεί πολύ τα παιδιά και χαίρομαι που είναι μαζί τους πάντα ευγενική, υποστηρικτική και ακριβοδίκαιη. Τα talent shows πιστεύω πως βοηθούν στο να γνωρίσει τον καλλιτέχνη ο κόσμος πιο γρήγορα, αλλά και ο καλλιτέχνης να μάθει πολλά πράγματα από όλους αυτούς τους σπουδαίους επαγγελματίες που ασχολούνται μαζί τους και να αποκτήσει εμπειρία. Εγώ, αν δεν είχα τη βοήθεια των γονιών μου στο να μάθω για τη μουσική και έπρεπε να ξεκινήσω εντελώς μόνος μου, ναι, θα πήγαινα!

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για έμπνευση και δημιουργία για εσένα;

Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας. Σίγουρα ασχολούμαι πολύ περισσότερο με τη μουσική μου αφού είμαι αναγκαστικά κλεισμένος μέσα στο σπίτι, όμως, αυτή η κατάσταση δε με βοηθάει στο να έχω παραπάνω έμπνευση. Εμπνέομαι όταν είμαι έξω και βλέπω τον κόσμο κι όταν κάνω βόλτες στη φύση.

Τι κάνει ο Δημήτρης Σχοινάς όταν δεν ασχολείται με το τραγούδι; Περιέγραψέ μου μια τυπική μέρα σου και τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο.

Πριν την καραντίνα έπαιζα τένις και ποδόσφαιρο μια φορά την εβδομάδα και μαζευόμασταν συχνά στο σπίτι μου και στα σπίτια των φίλων μου και παίζαμε επιτραπέζια και video games, ό,τι δηλαδή μας κάνει να μένουμε παιδιά που λέει και το τραγούδι «Δε μεγαλώνω» (χαχα). Τώρα μέσα στην καραντίνα  σχεδόν καθημερινά πηγαίνω για περπάτημα, γυμνάζομαι, παίζω online παιχνίδια με τους φίλους μου και βλέπω αγαπημένες σειρές στο Netflix.

Φαντάζομαι έχεις ήδη φανατικές θαυμάστριες. Πώς επηρεάζει η ενασχόλησή σου με το τραγούδι την προσωπική σου ζωή;

Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι τη χαρά της δουλειά σου με τον κόσμο κι ο κόσμος να φτάνει μέσα απ’ αυτό που δίνεις να σε θαυμάζει και να σε αγαπάει. Είναι ένα αίσθημα χαράς που το δίνεις και σου γυρίζει πίσω. Το τραγούδι και, κυρίως, η μουσική, η σύνθεση και η ενορχήστρωση, γεμίζουν με χαρά τη ζωή μου. Αυτό με κάνει να είμαι καλά και στην προσωπική μου ζωή!

 

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top