Μαρτυρία κατά Γούντι Άλεν: «Έτσι με αποπλάνησε όταν ήμουν 16 κι εκείνος 41»

Η Ένγκελχαρντ περιγράφει πώς έπεσε θύμα της γοητείας του διάσημου σκηνοθέτη

Το ντοκιμαντέρ του HBO «Allen v Farrow», φέρνει ξανά στο προσκήνιο σκοτεινά κεφάλαια του ερωτικού παρελθόντος του Γούντι Άλεν με κυρίως θέμα τον άγριο πόλεμο του θρυλικού σκηνοθέτη με την πρώην σύντροφό του και αλλοτινή μούσα του, Μία Φάροου.

αλεεν μια φάροου κακοποιηση ανήλικης

Ο Γούντι Άλεν με την πρώην σύζυγό του, Μία Φάροου/ ΑP Images

«Ροζ» σκάνδαλο για τον Woody Allen σε ερωτικό τρίγωνο με ανήλικη!

Εκτός από το παρασκήνιο της πολυετούς αυτής κόντρας, το ντοκιμαντέρ βάζει στο μικροσκόπιο σοβαρές καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί ανά τα χρόνια σε βάρος του 85χρονου σήμερα σκηνοθέτη, και αφορούν στην προτίμηση που έδειχνε να έχει πάντοτε σε πολύ νεότερες από εκείνον γυναίκες ή αλλιώς… παιδιά!

Μία από τις μαρτυρίες που σοκάρουν είναι εκείνη της Κριστίνα Ένγκελχαρντ. Η συγκεκριμένη γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο διάσημος δημιουργός του αμερικανικού κινηματογράφου την αποπλάνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών και εκείνος… 41! Σύμφωνα με τα λεγόμενά της 61χρονης σήμερα γυναίκας, εκείνη και ο Γούντι Άλεν γνωρίστηκαν σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης κατά την περίοδο που εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει ορισμένα συμβόλαια. 

 

 

Στην ταινία του με τίτλο «Manhattan», που έκανε πρεμιέρα το 1979, ο Άλεν υποδύεται έναν μεσήλικα που έχει ερωτική σχέση με μια 17χρονη κοπέλα. Τον ρόλο της ανήλικης ερωμένης παίζει η Μαριέλ Χέμινγουεϊ, η οποία ήταν τότε 16 χρόνων.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά την πρεμιέρα του φιλμ, η Κριστίνα μιλά για την ειρωνεία που κρύβει η πλοκή της διάσημης ταινίας για την ίδια. «Αυτό το φιλμ μού θύμιζε πάντα πώς έπαιζε με τους χαρακτήρες στις ταινίες του, και πώς έπαιξε μαζί μου», λέει σήμερα η 61χρονη.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι δύο τους ξεκίνησαν να φλερτάρουν και ο δεσμός τους κράτησε 8 χρόνια, ενώ για αυτόν γνώριζε και η τότε σύντροφός του, Μία Φάροου. 

Ο διάσημος κινηματογραφιστής δεν αναφέρθηκε ποτέ στα 25 χρόνια που είχαν διαφορά και είχε θέσει από την αρχή δύο κανόνες: ότι δεν θα συζητούσαν ποτέ για τη δουλειά του και ότι θα συναντιούνταν μόνο στο σπίτι του. Όπως εξομολογείται η Ένγκελχαρντ, αρνιόταν επί χρόνια να δει τον εαυτό της ως θύμα και ήταν πολύ ερωτευμένη με τον διάσημο εραστή της. Τότε, όπως αναφέρει, της έλειπε η ωριμότητα να δει τα πράγματα καθαρά και να αντιληφθεί με ποιον τρόπο τη χειραγώγησε εκείνος.

«Το γεγονός ότι ήμουν έφηβη δεν αναφέρθηκε ποτέ, κι αυτό ήταν πολύ έξυπνο γιατί με έκανε να νιώθω ενήλικη. Με ρωτούσε συνέχεια τι πιστεύω για διάφορα θέματα και ήμουν πανευτυχής που ζητούσε τη γνώμη μου. Για εμένα, ήταν κάτι συναρπαστικό να κοιτάζει κάποιος πέρα από την εμφάνισή μου. Νόμιζα ότι του άρεσε και το μυαλό μου εκτός από το σώμα μου. Όμως δεν με έβγαλε ποτέ έξω για φαγητό ή σε ραντεβού, ούτε μία φορά» λέει χαρακτηριστικά η εντυπωσιακή γυναίκα, ενώ περιγράφει πώς έπαιρνε τακτικά το λεωφορείο από το σπίτι των γονιών της στο Νιου Τζέρσι και ταξίδευε δύο ώρες για να επισκεφθεί τον Άλεν.

«Δεν πέρασα ποτέ το βράδι εκεί. Βρισκόμασταν μόνο για κάνα δυο ώρες, συμπεριλαμβανομένου του σεξ. Ένα ποτήρι κρασί, λίγη κουβεντούλα, ένα παιχνίδι σκάκι και μετά σεξ. Μετά μου έλεγε πάντα, “ώρα να φύγεις” και μου πρότεινε να ξαναπεράσω όταν θα βρισκόμουν ξανά στην περιοχή» λεει η Κριστινα και συνεχίζει: «Τα αρπακτικά εντοπίζουν αυτήν την έλλειψη αυτοπεποίθησης σε νεαρά άτομα και την εκμεταλλεύτονται. Νόμιζα ότι ήμουν ξεχωριστή για εκείνον, όμως κατέληξα να νιώθω το παιχνιδάκι του. Ήμουν απλά ένα αντικείμενο που έπαιζε μαζί του. Δεν ήταν ο άνθρωπος που νόμιζα. Του έδινα συνεχώς ευκαιρίες επειδή τον θεωρούσα ιδιοφυία».
Περίπου έναν χρόνο μετά τη γνωριμία τους, ο Γούντι Άλεν της γνώρισε και άλλα κορίτσια της ίδιας περίπου ηλικίας και της πρότεινε να κάνουν τρίο. «Νόμιζα ότι ήταν μέρος της εμπειρίας της ζωής και δέχτηκα», σημειώνει η 61χρονη πλέον γυναίκα.

Όταν είδε το «Manhattan» για πρώτη φορά, η ίδια λέει ότι έβαλε τα κλάματα με την πλοκή και κάποια στιγμή είπε στον εραστή της: «Ουάου, αυτή μου θυμίζει εμένα» και εκείνος απάντησε γελώντας «αλήθεια;». «Ένιωσα σαν να είχε πάρει κομμάτια μου και να τα είχε βάλει στο φιλμ», αναφέρει.

Τον τέταρτο χρόνο της σχέσης τους, σε μια από τις επισκέψεις της πανέμορφης Κριστίνα με τα πράσινα μάτια στη Νέα Υόρκη, ο σκηνοθέτης την υποδέχτηκε ενθουσιασμένος.

«Μου σύστησε τη Μία Φάροου και είπε "θέλω να σου γνωρίσω το κορίτσι μου". Θυμάμαι ότι σκέφθηκα "δεν είμαι εγώ το κορίτσι σου". Ήταν προφανές ότι δεν ήμουν τίποτα για εκείνον αλλά η Μία ήταν πολύ γλυκιά και ευγενική. Ήταν υπέροχη».

Η απάντηση του Γούντι Άλεν 

Την απάντηση σε όσα λέγονται και γράφονται γύρω από το ντοκιμαντέρ του HBO έδωσαν ο διάσημος σκηνοθέτης μαζί με τη σύζυγό του κάνοντας λόγο για μία «τσεκουρέμενη δουλειά γεμάτη ψέματα». 

Όπως αναφέρει η δήλωσή τους στο The Hollywood Reporter: «Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια». Ακόμα, σημειώνουν ότι είναι θέμα χρόνου ν' απαντήσουν ολοκληρωμένα σε όλα όσα παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top