Νίκος Απέργης: Το bullying, το ηχηρό μήνυμα του νέου clip και η Φάρμα!

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μιλά για όλα στο star.gr

Ο Νίκος Απέργης, ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, με μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες, όπως τα «Κομμάτι Της Ζωής Μου», «Εγώ Ο Δυνατός» και «Ίσως» ανοίγει την καρδιά του στο star.gr!

Πώς αποφάσισε να θίξει το φλέγον ζήτημα της συνεπιμέλειας των παιδιών μέσα από το νέο video clip του; Θα πάρει μέρος στο reality «Φάρμα» όπως ακούστηκε; Πώς τον έχει επηρεάσει η πανδημία και το lockdown σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Ειλικρινής, προσιτός και αφοπλιστικός, ο Νίκος Απέργης μιλά για όλα.

Νίκο, πριν από λίγες ημέρες μας παρουσίασες το music video «Για Όλα ´Ικανοί» που θίγει το ζήτημα της συνεπιμέλειας των παιδιών χωρισμένων γονιών, ενός από τα πιο φλέγοντα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Μίλησε μου γι’ αυτό.

Το «Για Όλα Ικανοί» είναι ένα καταπληκτικό ερωτικό τραγούδι των Θέμη Καραμουρατίδη και Οδυσσέα Ιωάννου σε πρώτη εκτέλεση του Χρήστου Μάστορα, όπου το διασκευάσαμε και κυκλοφόρησε και επίσημα από την Panik Platinum πριν λίγες μέρες. Θέλοντας να του δώσουμε, μέσω του video, και μία ακόμα οπτική, σε συνεργασία με τους «ενεργούς μπαμπάδες» θίξαμε το θέμα συνεπιμέλειας των παιδιών όπου είναι ένα θέμα πολύ επίκαιρο σε όλη την Ευρώπη. Ένα ζευγάρι μπορεί να αποτύχει στο γάμο του, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να είναι δύο καταπληκτικοί γονείς. Το παιδί έχει ανάγκη και τους δύο γονείς του ώστε να πάρει τα κατάλληλα εφόδια και από τους δύο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μπαίνουν στην άκρη προσωπικές διαφορές των γονιών καθώς και εγωισμοί και να κοιτάζουν το καλό του παιδιού!

Νίκος Απέργης

Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε με τους συνεργάτες σου να προβάλλετε κάτι τέτοιο;

Μια μέρα καθώς ακούγαμε το τραγούδι, μου λέει ο συνεργάτης μου: αυτό το τραγούδι όταν το ακούω μου θυμίζει την κόρη μου! Απευθείας αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε το βίντεο ώστε να έχει να κάνει με ένα κοινωνικό θέμα που αφορά γονείς και μικρά παιδιά και καταλήξαμε στο θέμα της συνεπιμέλειας, που όπως προανέφερα είναι ένα επίκαιρο θέμα αυτή την εποχή σε όλη την Ευρώπη.

Το παιδί έχει ανάγκη και τους δυο του γονείς σε επαρκή χρόνο. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν τα παιδιά για να εκδικηθούν τον χωρισμένο σύντροφο. Πώς μπορεί να προάγει ένας γονιός μια θετική εικόνα για τον άλλο; Ποια είναι τα οφέλη από αυτό;

Αυτό ακριβώς είναι που λέω ότι πρέπει να αποφευχθεί. Ότι και να έχει γίνει ανάμεσα στο ζευγάρι, το παιδί είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, δε γίνεται να στερείται τον έναν γονιό του εξαιτίας μίας εκδικητικής στάσης του άλλου! Οπότε ο γονέας πρέπει να αναγνωρίζει τα θετικά στοιχεία που έχει ο άλλος ως γονέας και βάζοντας στην άκρη τον εγωισμό να φροντίσει να μην τα στερηθεί το παιδί του.

Μετά το πρόσφατο «Νίκος Απέργης Unplugged» που κυκλοφορεί από την Panik Platinum, τι ακολουθεί δισκογραφικά;

Αυτή την περίοδο ετοιμάζω στο στούντιο τα τελευταία τραγούδια που θα περιλαμβάνονται στον ολοκληρωμένο δίσκο μου, που θα κυκλοφορήσει από την Panik Platinum το προσεχές καλοκαίρι και φυσικά θα περιέχει και όλα τα τραγούδια μου που κυκλοφόρησαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Παλαιότερα έχεις εκμυστηρευθεί πως έχεις υποστεί bullying λόγω των παραπανίσιων κιλών. Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις;

Να μην το βάζουν κάτω, να πεισμώνουν, όσο κι αν είναι δύσκολο, γιατί στην τελική όταν ο άνθρωπος αξίζει στη δουλειά του και στην ψυχή του τα παραπανίσια κιλά «δε φαίνονται». Η κακία και ο φθόνος όμως κάνει μπαμ σε έναν άνθρωπο από χιλιόμετρα!

Λόγω της πανδημίας έχουν « παγώσει» τα live των καλλιτεχνών. Πώς σε επηρεάζει ψυχολογικά αυτή η κατάσταση; Είχες κάποια σχέδια που πλέον είναι σε αναμονή και πώς σκέφτεσαι πλέον να κινηθείς επαγγελματικά αυτό το διάστημα;

Προσωπικά αυτό το πάγωμα των live εμφανίσεων μου έχει κοστίσει πολύ ψυχολογικά. Έχω συσσωρευμένο άγχος λόγω της κατάστασης αν και προσπαθώ να το αποβάλω με τη δημιουργία στο στούντιο. Αλλά και πάλι η δουλειά μας είναι αλυσίδα. Δημιουργία, στούντιο, live εμφανίσεις! Και προσωπικά επειδή έχω μάθει να κάνω αρκετέ live την εβδομάδα, όλο αυτό μου ήρθε απότομο. Πριν τον ιό είχα εμφανιζόμουν ασταμάτητα σε γνωστά πόστα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και έκανα live σε κλαμπ όλης της Ελλάδας και της Κύπρου. Όλα αυτά βέβαια σταμάτησαν κι ελπίζω όσο πιο σύντομα γίνεται να ξεκινήσουν πάλι.

Νίκος Απέργης

Το όνομα σου έχει ακουστεί μεταξύ εκείνων που έχουν δεχτεί «κρούση» για την «Φάρμα» του ΑΝΤ1. Ισχύει; Πώς βλέπεις το ενδεχόμενο να συμμετάσχεις σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα όπως άλλοι συνάδελφοί σου;

Όχι δεν έχω δεχτεί κάποια κρούση για τη «Φάρμα» και νομίζω δε μου ταιριάζει καθόλου το concept αυτό. Μου αρέσουν αυτές οι εκπομπές, παρακολουθώ αρκετές από αυτές αλλά θα συμμετείχα σε κάτι που έχει να κάνει με μουσική.

Εκτός από ερμηνευτής είσαι και δημιουργός. Οι μεγαλύτερές σου δημιουργίες είναι εμπνευσμένες από τον έρωτα ή από κάποιον χωρισμό;

Και από τις δύο περιπτώσεις. Ένα πολύ ωραίο τραγούδι γράφεται και όταν είσαι ερωτευμένος αλλά και όταν είσαι στα «πατώματα» λόγω κάποιου χωρισμού.

Θα μπορούσε να σε χαρακτηρίσει κάποιος συναισθηματικό τύπο; Δένεσαι με τις σχέσεις σου είτε είναι φιλικές είτε ερωτικές;

Ναι, είμαι συναισθηματικός και δένομαι με τους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου. Και με τις σχέσεις μου αλλά και με τους φίλους και συνεργάτες μου.

Ποιους καλλιτέχνες ξεχωρίζεις και θα ήθελες να συνεργαστείς επί σκηνής;

Ο καλλιτέχνης που με έχει στιγματίσει και ερμηνευτικά αλλά και στον τρόπο που γράφω είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ κάποια στιγμή μαζί του, είτε στη σκηνή, είτε δισκογραφικά.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

Σε επαγγελματικό επίπεδο με πολλά παραπάνω τραγούδια που να έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο και να έχουν αντέξει στο χρόνο, κάνοντας συναυλίες στις οποίες λατρεύω και να τραγουδάω και να πηγαίνω να βλέπω άλλους καλλιτέχνες. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να έχω κάνει οικογένεια και να μένω σε ένα σπίτι λίγο έξω από την Αθήνα.

 

Δείτε όλα τα lifestyle νέα


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top