Σύλληψη τραγουδιστή: Η άδεια οπλοφορίας είχε λήξει από το 2016!

«Τα ναρκωτικά μπορεί να παρέπεσαν από κάποιον άλλον»

Δείτε στο βίντεο την άφιξη του τραγουδιστή στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων

Ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του γνωστού καλλιτέχνη που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής.

Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο, από όπου όμως πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, λόγω απουσίας του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Σύλληψη τραγουδιστή: «Δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών» λέει ο Κούγιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός τραγουδιστής είχε άδεια οπλοφορίας από το 2002, αλλά δεν εγκρίθηκε ξανά το 2016 και αφορούσε διαφορετικό όπλο και όχι αυτό το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Κυριακής. 

Το όπλο είναι «μαύρο» και εξετάζεται από τις αρχές για να διαπιστωθεί αν συνδέεται με παράνομη ενέργεια, δήλωσε ο Συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας στον ΣΚΑΙ

«Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια», δήλωσε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ανανεωθεί η άδεια λόγω κορωνοϊού.

«Μπορεί να παρέπεσαν από κάποιον τα ναρκωτικά»

Το βράδυ της Δευτέρας, ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Mega για την υπόθεση:

«Κάποιοι διέδιδαν μια ψευδή είδηση ότι ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα ναρκωτικά είναι δικά του, για δική του χρήση. Μόνος του, χωρίς δικηγόρο, είπε ότι ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο, γράφει η απολογία του. Ουδέποτε παραδέχθηκε ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητό του ήταν για προσωπική του χρήση» είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Πώς έγινε η σύλληψη του πασίγνωστου τραγουδιστή - Τι είπε για τα ναρκωτικά

Μάλιστα τόνισε ότι ο γνωστός καλλιτέχνης έχει εκφραστεί επανειλημμένα κατά της χρήσης ναρκωτικών.

«Θα μπορούσε να μη σταματήσει, αν γνώριζε ότι υπήρχαν τα ναρκωτικά. Στο αμάξι φιλοξενεί επιβάτες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, μπορεί σε κάποιον να παράπεσε», είπε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ για την άδεια οπλοκατοχής πρόσθεσε:

Νόμιζε ότι ήταν τυπική η ανανέωση της αδείας. Ήξερε ότι έπρεπε να ανανεωθεί, αλλά με τα χρόνια κατάλαβε ότι δεν το είχε πολλή ανάγκη το όπλο, ώστε να προχωρήσει στην τυπική ανανέωση. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με φάρμακα. Πέρασε μεγάλη περιπέτεια και αρνείτο να δεχθεί αγωγή.

Το χρονικό της σύλληψης του τραγουδιστή

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, το τζιπ, που οδηγούσε ο καλλιτέχνης στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ιασωνίδου στο ύψος του Ελληνικού, με σκοπό να πραγματοποιήσουν καθιερωμένο έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ένας από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια του ελέγχου είδε στο κάθισμα πίσω από τη θέση του οδηγού ένα σακίδιο πλάτης και ζήτησε από τον τραγουδιστή, που είχε τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του, να το ανοίξει για να ερευνήσουν το περιεχόμενο του. Μέσα του εντόπισαν ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, μια γεμιστήρα με 16 φυσίγγια, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer) και ένα μικρό πλαστικό δοχείο, το οποίο περιείχε μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας. Όταν διαπιστώθηκε ότι η άδεια του όπλου δεν ήταν σε ισχύ, ο τραγουδιστής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης – Ελληνικού.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός καλλιτέχνης συλλαμβάνεται για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Το 1997, είχε βρεθεί κατηγορούμενος έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης της πολυτελούς Mercedes του. Στα χέρια του δράστη είχε βρεθεί ένα πιστόλι αερίου, το οποίο είχε πάρει μέσα από το αυτοκίνητο του τραγουδιστή, χωρίς ο τελευταίος να έχει άδεια οπλοφορίας. Και τότε ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top