Τομ Χανκς: Η προσφορά του στο Μάτι ήταν που τον «έκανε» Έλληνα

Αναλυτικά η απόφαση της κυβέρνησης

Για την τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του, δύο ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που λήφθηκαν υπόψιν. Ο πρώτος ήταν η αποφασιστική συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την ανακούφιση των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 και ο δεύτερος, η προβολή της Ελλάδας λόγω της συχνής τους παρουσίας στην Αντίπαρο όπου διαθέτουν εξοχική κατοικία.

Έγινε Έλληνας ο Tom Hanks

Ρεσιτάλ από Hanks: Πρέπει να πάω στον ελληνικό στρατό και να δίνω φόρους;

Τα παραπάνω περιγράφονται λεπτομερώς και στο σχετικό προεδρικό διάταγμα της 30ης Δεκεμβρίου 2019:

«Το γεγονός ότι οι αλλοδαποί ΤΟΜΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΧΑΝΚΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΥΙΛΣΟΝ-ΧΑΝΚΣ, ΤΣΕΣΤΕΡ ΜΑΡΛΟΝ ΧΑΝΚΣ και ΤΡΟΥΜΑΝ ΘΕΟΝΤΟΡ ΧΑΝΚΣ προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς κατά την καταστροφική πυρκαγιά της 23-7-2018, που ξέσπασε στο Μάτι Αττικής, συνέβαλαν αποφασιστικά για την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, προκειμένου να φτάσει βοήθεια στους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα. Η οικογένεια Χανκς έδωσε το σήμα σε όλη την υφήλιο για την άμεση εκδήλωση δράσεων αρωγής προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, καθώς η αναγγελία της πρόθεσης από μέρους τους ίδρυσης ενός παγκόσμιου φιλανθρωπικού οργανισμού για τη συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών, κατέστησε άμεσα αντιληπτή από τη διεθνή κοινότητα την πραγματικότητα και τραγικότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα να αποσταλεί άμεσα βοήθεια από όλο τον κόσμο προς ανακούφιση των πυρόπληκτων. Ακόμη, η οικογένεια Χανκς με την συνεχή παρουσία τους στην Αντίπαρο, όπου και διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, έχουν συμβάλλει στην παγκόσμια τουριστική προβολή της χώρας. Για τους παραπάνω λόγους συνεπώς, συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 «Τιμητική Πολιτογράφηση» του ν. 3284/2004, όπως ισχύει».

Με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνες πολίτες τους αλλοδαπούς ΤΟΜΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΧΑΝΚΣ του ΑΜΟΣ ΜΕΦΟΡΝΤ, γεννηθέντα στις 9-7-1956 στην Κόντρα Κόστα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΥΙΛΣΟΝ-ΧΑΝΚΣ του ΑΣΣΑΝ ΧΑΛΙΛ, γεννηθείσα στις 26-10-1956 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ΤΣΕΣΤΕΡ ΜΑΡΛΟΝ ΧΑΝΚΣ του ΤΟΜΑΣ ΤΖΕΦΡΥ, γεννηθέντα στις 4-8-1990 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και ΤΡΟΥΜΑΝ ΘΕΟΝΤΟΡ ΧΑΝΚΣ του ΤΟΜΑΣ ΤΖΕΦΡΥ, γεννηθέντα στις 26-12-1995 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top