Κώστας Καζάκος: «Η σύζυγός μου δέχτηκε πόλεμο λόγω της Καρέζη»

Το θέατρο, τα παιδιά του, η σύζυγός του και η Τζένη Καρέζη

Ο Κώστας Καζάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη 

Ο Κώστας Καζάκος αποτελεί μια ζωντανή ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ο αγαπημένος ηθοποιός μας φιλοξένησε στο όμορφο σπίτι του στην Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη, θυμίζοντας τις παλιές αριστοκρατικές εποχές της Κυψέλης της δεκαετίας 30’. Απλός, φιλικός, ιδεολόγος και παράλληλα τόσο αρχοντικός ξετυλίγει άγνωστες πτυχές της ζωής του μιλώντας στο star.gr και τον Bαγγέλη Καράλη. 

Στα 84 χρόνια του πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα του Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη» σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «Ο Τολστόι είναι διαχρονικός και πάντα θα τον χρειαζόμαστε. Ο θίασος είναι εξαιρετικός και όλοι έχουν δώσει την ψυχή τους για την παράσταση. Το κοινό παγιδεύεται από την ποιότητα της δουλειάς και μαγεύεται.», μας αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Από την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί «Πόλεμος και Ειρήνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Κώστας Καζάκος έχει επιλέξει να απέχει από την τηλεόραση τα τελευταία 14 χρόνια και μας εξηγεί τους λόγους: «Η τηλεόραση μου αρέσει πολύ. Πολύ ευχαρίστως θα έπαιζα στο Κόκκινο Ποτάμι, αλλά τα τελευταία χρόνια δε γίνονται καλές παραγωγές. Έχει ξεπέσει. Εξαίρεση αποτελεί η νέα σειρά του Μανουσάκη. Μου αρέσει πολύ ο γιος μου στη σειρά και όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί.» 

Ο Κώστας Καζάκος μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο 

Μιλώντας για τον γιο του Κωνσταντίνο Καζάκο, μας αποκαλύπτει πώς αποφάσισε να γίνει  ηθοποιός και τη μεγάλη χαρά και συγκίνηση της μητέρας του, Τζένης Καρέζη, που ήθελε να δει τον γιο της να ακολουθεί τα βήματά τους: «Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα ασχοληθεί με τη μουσική, καθώς έπαιζε κιθάρα. Θα πήγαινε σε μουσικό σχολείο στη Βοστώνη. Ξαφνικά γυρνάμε με την Τζένη σπίτι και ακούμε κάτι φωνές. Ο Κωνσταντίνος έλεγε θεατρικούς μονολόγους. Η Τζένη που είχε τρομερό ένστικτο μου είπε, το ήξερα εγώ για τον γιο μας. Χάρηκε πολύ, ικανοποιήθηκε η μητέρα του.» 

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος στην ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967) - Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ 

Από το 1997 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια και έχει αποκτήσει μαζί της τρία παιδιά. Ο μεγαλύτερος γιος του, Αλέξανδρος, έχει τη δική του μουσική μπάντα και η 17χρονη Ηλέκτρα δίνει φέτος πανελλήνιες με τον πατέρα της να προβλέπει ότι θα ασχοληθεί με την υποκριτική, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Μαζί με τη σύζυγό του Τζένη Κόλλια και τα τρία τους παιδιά 

Μιλάει συγκινημένος για την σύζυγό του, Τζένη, την «κολόνα» του σπιτιού τους όπως την αποκαλεί, αποκαλύπτοντας τον «πόλεμο» που δέχτηκε η γυναίκα του, καθώς ορισμένοι θεωρούσαν, ότι θα «έπαιρνε τη θέση» της αείμνηστης Τζένης Καρέζη: «Είναι συγκινητικός ο τρόπος που μεγάλωσε τα παιδιά μας. Είναι το στήριγμά μας. Η Τζένη έκανε ηρωική προσπάθεια να ξεπεράσει εμπόδια και από το περιβάλλον και πολλά άλλα λόγω της Καρέζη. Τα ξεπέρασε και καταφέρει να σταθεί όρθια στα χτυπήματα σαν αγωνίστρια.»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top