Έφυγε από τη ζωή ο διασημότερος Έλληνας τραγουδιστής της Γερμανίας

Σε ηλικία 75 ετών

κερί

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο πιο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής της Γερμανίας και ένας από τους αθόρυβους πρεσβευτές της χώρας μας στην Ευρώπη, Κώστας Κορδάλης.

Ο Κώστας Κορδάλης (Κώστας Κορντάλης ή Κωνσταντίνος Κοριώτης) δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό της Ελλάδας, αλλά για περισσότερα από 49 χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση του γερμανικού πενταγράμμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τραγουδιστής νοσηλευόταν εδώ και ημέρες μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. «Είμαστε βαθιά στεναχωρημένοι για τον χαμό του» δήλωσε ο 51χρονος γιος του, Λουκάς Κορδάλης (Lucas Cordalis) στην εφημερίδα  Express της Κολωνίας. 

Ποιος ήταν ο Κώστας Κορδάλης

Γεννημένος το 1944 στην Ελάτεια της Φθιώτιδας και με σήμα κατατεθέν του τα μαύρα σγουρά μαλλιά του, ο Κώστας Κορδάλης ξεκίνησε την καριέρα του στη Γερμανία. Ο ερμηνευτής έπαιζε κιθάρα από την ηλικία των επτά ετών. Μετά το γυμνάσιο, ο ίδιος παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο. 

Στα 16 εγκαταστάθηκε στη Φρανκφούρτη και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 1965 - μια γερμανική εκδοχή «Crying in the Chapel» (του Elvis Presley), με τίτλο «You have tears in your eyes». Το '70 κυκλοφόρησε τα «Carolina» (1973), «Anna Lena» (1974) και «Anita» (1976). Έλαβε μέρος σε πολλά τηλεοπτικά show και το 2004 κέρδισε το ριάλιτι του RTL «Jungle Camp». 

Έκτοτε αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με την υγεία του. Είχε τρία παιδιά με τη σύζυγό του Ίνγκριντ και ζούσε στη Μαγιόρκα.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top