Θρήνος για τους fans του «Star Wars» - Έφυγε από τη ζωή ο «Chewbacca»

Ο ηθοποιός Peter Mayhew που φορούσε για χρόνια το κοστούμι

 

Στα 74 του έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Peter Mayhew, που έγινε παγκοσμίως γνωστός από τον ρόλο του «Chewbacca» στις ταινίες «Star Wars».

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο ηθοποιός κατέληξε στις 30 Απριλίου στο σπίτι του στο Τέξας. Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές της σειράς ταινιών, σκηνοθέτες και παραγωγοί εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του «ευγενικού», όπως τον χαρακτήρισαν, Mayhew.

Ο Peter Mayhew στην πρεμιέρα της ταινίας το 2016 στο Λος Άντζελες /Φωτογραφία AP Images

Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του «ευγενικού γίγαντα», ο ηθοποιός είχε ύψος πάνω από 2 μέτρα, αναφέρει: «Η οικογένειά του Peter Mayhew, μετά λύπης γνωστοποιεί τα νέα του θανάτου του. Έφυγε το απόγευμα της 30ης Απριλίου του 2019 στο σπίτι του στο Τέξας, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του».

Πένθος στο «Star Wars»: Πέθανε ο παραγωγός των ταινιών

Ο Βρετανός ηθοποιός είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην σπονδυλική στήλη τον περασμένο Ιούλιο για να βελτιώσει τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Πρώτη φορά υποδύθηκε τον «Chewbacca» το 1977 στην ταινία «Star Wars: A New Hope». Ήταν ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες και των επόμενων ταινιών: The Empire Strikes Back (1980), Return Of The Jedi (1983), Revenge Of The Sith (2005) και The Force Awakens (2015).

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top