Σάρωσε ο Λάνθιμος στα BAFTA - Εφτά βραβεία για την «Ευνοούμενη»

"Είμαι πολύ περήφανος" δήλωσε ο Έλληνας σκηνοθέτης

Τα "Βρετανικά Όσκαρ", όπως αποκαλούνται και αλλιώς τα BAFTA, σάρωσε απόψε ο Γιώργος Λάνθιμος, με την ταινία "The Favourite".

Η... "Ευνοούμενη", δικαίωσε τα προγνωστικά και απέσπασε το βραβείο της καλύτερης βρετανικής ταινίας κατά τη διάρκεια της 72ης απονομής των φετινών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Κέρδισε επίσης τα βραβεία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών και Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Το βραβείο Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου κέρδισε η Ολίβια Κόλμαν ως βασίλισσα Άννα του 18ου αιώνα στην «Ευνοούμενη». Η Κόλμαν είχε να αναμετρηθεί με την Γκλεν Κλόουζ (η οποία όπως και η Κόλμαν βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για την «Σύζυγο» ) και την Λέιντι Γκάγκα για το «Ένα Αστέρι Γεννιέται», την Βαϊόλα Ντέιβις για τις «Χήρες» και την Μελίσα Μακάρθι για το «Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;».

Η Ρέιτσελ Βάις, η μία εκ των τριών πρωταγωνιστριών, τιμήθηκε με το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου. 

"Φτιάξαμε μια πολύ βρετανική ταινία, η υπόθεση είναι πολύ βρετανική", σχολίασε νωρίτερα ο Έλληνας σκηνοθέτης, μιλώντας από το κόκκινο χαλί στο πρακτορείο Reuters. "Είναι θαυμάσιο επειδή αναγνωρίζονται και οι συνεργάτες μου και για αυτό είμαι πολύ υπερήφανος", πρόσθεσε.
 

    Ο Γιώργος Λάνθιμος για την ταινία του που σαρώνει στα Όσκαρ

 

 

Δείτε όλο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top