Συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρετούν τη Μαριάννα Τόλη

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια πάλευε χρόνια με τον καρκίνο

Η αγαπημένη τραγουδίστρια και ηθοποιός, Μαριάννα Τόλη, έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους χιλιάδες θαυμαστές της.

Οι περισσότεροι την γνώρισαν από την συμμετοχή της στη Eurovision το 1977 όταν τραγουδούσε «Μάθημα Σολφέζ» μαζί με τη Μπέσσυ Αργυράκη, τον Πασχάλη Αρβανιτίδη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς..

«Τότε η Μαριάννα ήταν εκείνη που μας δίδαξε τις κινήσεις… Μας δίδαξε πολλά πράματα. Δίδαξε το ήθος και την αξιοπρέπεια. Ήταν μια ήρεμη δύναμη. Ακόμα και το θέμα της υγείας της το αντιμετώπισε με γαλήνη, με  ηρεμία.. δεν ήθελε να το πει πουθενά προκειμένου να μην στεναχωρήσει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά η Μπέσσυ Αργυράκη.

Η ίδια στην τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει είχε πει πως θέλει να τη θυμούνται να παλεύει και όχι να τη λυπούνται. Η ηθοποιός σπούδασε ιστορία της Τέχνης στην Αμερική και χορό στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, τελείωσε το Εθνικό και ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο. 

Έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ και αντικατέστησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην θρυλική «Εβίτα»

Πρωταγωνίστησε στην «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και παρουσίασε για 3 χρόνια την εκπομπή «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Τα διαφημίστηκα σποτ στα οποία πρωταγωνίστησε άφησαν εποχή… είχαν ξεκινήσει ήδη και οι δισκογραφικές επιτυχίες «Δυστυχώς είναι δύσκολες ώρες. Έφυγε μια φίλη, αδερφή μας. Το χαμογελαστό κορίτσι. Θα ζει στις ψυχές μας και στις καρδιές μας, τουλάχιστον όσο ζούμε εμείς» ανέφερε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Τα τελευταία χρόνια αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά και το παιδικό θέατρο.  Έτσι, η αγαπημένη των μεγάλων έγινε και η αγαπημένη των μικρών.Πάλεψε για χρόνια με τον καρκίνο … όπως έγραψε όμως η αγαπημένη της φίλη, Σεμίνα Διγενή, τελικά η πεντάμορφη δεν κατάφερε να νικήσει το τέρας.

"Έφυγε ένα σπάνιο πλάσμα. Από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Η πολύτιμη φίλη μου. Η χαρούμενη γειτόνισσά μου.  Η έντιμη και υποδειγματική συνεργάτης επί χρόνια. Η πιο τρυφερή, η πιο ειλικρινής, η πιο αισιόδοξη, η πιο ευγενική κι η πιο γενναιόδωρη. Αυτή τη φορά η "Πεντάμορφη" δεν τα κατάφερε με το "Τέρας"... Καληνύχτα αγάπη μου, θα σ αγαπάω και θα σε σκέφτομαι πάντα» έγραψε χαρακτηριστικά η Σεμίνα Διγενή.

Η Μαριάννα Τόλη ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Χάινε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2007, ενώ είχε έναν γιο 22 ετών.

Η κηδεία της αγαπημένης τραγουδίστριας και ηθοποιού θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί από το Πρώτο Νεκροταφείο.

Δείτε το δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top