James Dean: Ένας μύθος που διαρκεί 63 χρόνια!

«Έφυγε» όταν ήταν μόλις 24 ετών

Ο James Dean ο επαναστάτης χωρίς αιτία που έφυγε νωρίς όταν ήταν μόλις 24 ετών είναι ακόμη στην επικαιρότητα. Εξήντα τρία χρόνια από τον θάνατό του στην άσφαλτο της Καλιφόρνιας, ο μύθος του παραμένει ολοζώντανος.

Ο James Dean  στην τελευταία του συνέντευξη γύριζε τον Γίγαντα του George Stevens με τον Rock Hudson και την Elizabeth Taylor. Ακούστηκαν πολλά εκείνη την εποχή. Μέχρι και ότι βρίσκονταν ερωτικά οι τρεις τους. Όμως οι αγώνες αυτοκινήτων... αγώνες.

Πήρε την Πόρσε κι έφυγε δύο εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

Σε ένα σταυροδρόμι στην 46η οδό στα περίχωρα στην  Καλιφόρνια η Πόρσε συγκρούσθηκε μετωπικά κι έγινε σμπαράλια. Ήταν 30 Σεπτεμβρίου 1955, πριν από 63 χρόνια.

Τα λόγια της κινηματογραφικής του μητέρας, στο "Επαναστάτης Χωρίς Αιτία" φάνηκαν προφητικά. Ο James Dean  σκοτώθηκε στα 24 του αλλά το απότυπωμά του έμενε βαρύ στο Χόλυγουντ. Φήμες λένε ότι τον ερωτεύθηκε μέχρι και ο Marlon Brando.

Ο θάνατός του στοίχειωσε τους πάντες στα πλατό του Γίγαντα. Η Taylor έκλαιγε ασταμάτητα σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις βιβλίου. Ο Rock Hudson αν και τον μισούσε όπως λένε λιποθύμησε. Όμως η παραγωγή είναι πάνω από όλα. Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα.

Ήταν η τρίτη και τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε μέσα σε τέσσερα χρόνια.

 Ο θάνατός του δημιουργούσε έναν μύθο. Μία μετωπική σύγκρουση απέφερε στην παραγωγή 35 εκατομμύρια δολάρια ασύλληπτο ποσό για την εποχή. Με τον Γίγαντα αναδείχθηκαν τόσο ο Hudson όσο και η Taylor. Και οι Αμερικανοί που αρέσκονται στους μύθους όπως ο James Dean, τους σέβονται και κάποιες φορές τους αγιοποιούν, εξακολουθούν να τρέφονται με αποκαλύψεις που τους αφορούν.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top