Ρίγη συγκίνησης! Δείτε τον Στάθη Ψάλτη να μιλά για τον τελευταίο ρόλο της ζωής του

Στην ταινία «Νίκος Καζαντζάκης»

Ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Στάθης Ψάλτης  δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.Ο ηθοποιός «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 66 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη, στην οικογένεια, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του.Το τελευταίο του επαγγελματικό εγχείρημα, ήταν ο ρόλος του στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook του site «ellines.com»  παρακολουθούμε  τα τελευταία λόγια του Στάθη Ψάλτη κατά τα making off της ταινίας, που προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

«Ήρθε και άφησε πίσω μία σπαρακτική ερμηνεία, μία απίστευτη πνευματικότητα. Πρόλαβα και του έδειξα πλάνα. Έφυγε χαρούμενος για τον υπερουράνιο τόπο. Ήταν σπουδαίος ηθοποιός ο Στάθης Ψάλτης. Δεν ήταν σπουδαίος κωμικός, ήταν σπουδαίος ηθοποιός και στην ταινία φαίνεται το μέσα πνευματικό του σώμα. Τον ευγνωμονώ γιατί διάλεξε εμένα να αφήσει το τελευταίο του καλλιτεχνικό αποτύπωμα», λέει ο Γιάννης Σμαραγδής.

Από την πλευρά του, ο  Στάθης Ψάλτης επισημαίνει: «Ο κύριος Σμαραγδής μου έδωσε έναν ρόλο εκπληκτικό. Τον Ηγούμενο. Ο Ηγούμενος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πνεύμα. Ένα πνεύμα το οποίο στο χρόνο δεν έχει χρόνο, γιατί κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Είναι ένα πνεύμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά και καθοδηγεί στην ουσία τη ζωή του Καζαντζάκη».

«Του λέει “Ήρθες να παλέψεις με το Θεό. Μη σταματάς να παλεύεις το Θεό, τώρα ποιος θα νικήσει είναι δική του δουλειά”», συνεχίζει να λέει ο μεγάλος ηθοποιός για το ρόλο του και εξηγεί: «Αυτές οι φράσεις δείχνουν το μεγαλείο του συγγραφέα. Δείχνουν το μεγαλείο του κ. Σμαραγδή για το πώς φαντασιώθηκε τον ηγούμενο αυτό να καθοδηγήσει και να πει σχεδόν όλη του τη ζωή. Δηλαδή το τι θα συναντήσει σε όλη του τη ζωή ο Καζαντζάκης».

Κλείνοντας σχολιάζει: «Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος. Βέβαια, με τη βοήθεια του κ. Σμαραγδή, που δεν παύει να είναι ένα πνεύμα ουσιαστικό. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ για να μπω στο κλίμα και του σκηνικού και του ρόλου. Εύχομαι στην καινούρια ταινία που θα κάνει στον Καποδίστρια. Να με φωνάξει και να κάνω το δεξί χέρι του Καποδίστρια».

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε το συγκινητικό βίντεο…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top