Στον πυρετό των Όσκαρ 2017: ΟΛΑ έτοιμα για τη λαμπερή βραδιά – Τι δίνουν τα στοιχήματα!

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε ποιοι είναι οι νικητές και ποιοι οι χαμένοι

Στον πυρετό των Όσκαρ 2017: ΟΛΑ έτοιμα για τη λαμπερή βραδιά – Τι δίνουν τα στοιχήματα!

Σε απόσταση αναπνοής είναι η έναρξη της 89ης Τελετής Απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες και από την οποία θα παρελάσουν τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής.

Η κορυφαία για την έβδομη τέχνη βραδιά ξεκινάει τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) στο θέατρο Dolby και όπως για κάθε σόου που… σέβεται τον εαυτό του, έχει κοστίσει ουκ ολίγα. Μάλιστα, ο Guardian αναφέρει ότι ξοδεύτηκαν περίπου 44 εκατομμύρια δολάρια για την απονομή αυτή.

Σε μια βραδιά το τιμόνι της οποίας θα κρατάει – όχι μόνο για πρώτη φορά, αλλά και μετά την απογοητευτική περσινή οσκαρικής απονομής, που σημείωσε τη χαμηλότερη τηλεθέαση της τελευταίας οκταετίας - ο Τζίμι Κίμελ, ως παρουσιαστής, πρωταγωνιστές δεν θα είναι μόνο τα χρυσά αγαλματίδια, οι εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες, οι ευχαριστήριοι και συγκινητικοί λόγοι που θα ακουστούν από τα μικρόφωνα της σκηνής, αλλά και η πολιτική χροιά.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, αναμένεται να πάρει το δικό της πολιτικό χρώμα, κάτι που μέχρι στιγμής έχει παρατηρηθεί σε κάθε μεγάλη τελετή που έχει πραγματοποιηθεί μετά την εκλογή Τραμπ, ως προέδρου της Αμερικής.

Το ποιοι θα είναι τελικά οι νικητές ανάμεσα στις 336 ταινίες που πέρασαν τη «δοκιμασία» αλλά και τις ξενόγλωσσες στις οποίες φέτος συμμετέχουν 85 χώρες το γνωρίζουν μόνο δύο άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, όπως διαβάσατε στο star.gr, οι Brian Cullinan και Martha L. Ruiz, οι δύο λογιστές της εταιρίας PwC που ανέλαβε και φέτος τη διεξαγωγή της διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας των Oscar για λογαριασμό της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Τι έχει αποφασίσει, τελικά, η Ακαδημία Κινηματογράφου και ποιους θα ακούσουν να ανακηρύσσονται νικητές οι 1.600 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, που θα καλύψουν την Τελετή Απονομής;

Σχεδόν όλα τα πρακτορεία στοιχημάτων ποντάρουν στη νίκη του «La La Land» που έχει εξάλλου ρεκόρ με 14 υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2018, αλλά και στη νίκη της Έμα Στόουν για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

Η Βαϊόλα Ντέιβις μάλλον στα Όσκαρ 2017 έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το πρώτο της αγαλματίδιο στην κατηγορία β’ γυναικείου ρόλου για το τοποθετημένο στην Αμερική του ’50 κοινωνικό δράμα «Fences» του Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Από την άλλη ο Ντένζελ Ουάσινγκτον μάλλον είναι η πιο σοβαρή απειλή στα Όσκαρ 2017 για τον Casey Affleck που τους μάγεψε όλους με την ερμηνεία του στο Manchester by the sea. Αν και το φαβορί της υπόθεσης είναι ο δεύτερος που πήρε το αντίστοιχο βραβείο τόσο στις Χρυσές Σφαίρες όσο και στα BAFTA, μπορεί τελικά να μη κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο λόγω του σκανδάλου για τον βιασμό μιας γυναίκας.

Το βραβείο για τον β’ ανδρικό ρόλο είναι ξεκάθαρο ότι θα κριθεί ανάμεσα στον Μαχέρσαλα Αλί (με SAG για το «Moonlight») και τον Ντεβ Πάτελ (κάτοχο «Bafta» για το «Lion»)

Η κοινή λογική χαρίζει υπεροχή στο «La La Land». Ωστόσο, το υποψήφιο για οκτώ Όσκαρ 2017 δράμα  «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς μπορεί και να το ξεπεράσει και να δούμε ό,τι δεν περιμένουμε στην βραδιά.

Όπως και να έχει και τα δύο διεκδικούν μεγάλες διακρίσεις στα Όσκαρ 2017 και τις αξίζουν.

Όσο για τους αριθμούς που δίνουν τα πρακτορεία στοιχημάτων;

Πάρτε μια μικρή γεύση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το με τι… νέα θα ξυπνήσουμε: 

Η απόδοση του «La La Land» είναι 1,87 στην περίπτωση που η ταινία κερδίσει περισσότερα από 8 αγαλματίδια και 50,00 στην περίπτωση που η ταινία πάρει πάνω από 11. Τα φαβορί Κέισι Αφλεκ και Εμα Στόουν έχουν μαζί απόδοση 1,87, ενώ οι Ντένζελ Ουάσιγκτον και Εμα Στόουν έχουν μεγαλύτερη απόδοση, στα 2,60.

Ποντάρισμα ρίσκου είναι το ντουέτο Ντένζελ Ουάσιγκτον και Ιζαμπέλ Ιπέρ (μόνο η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός απειλεί σοβαρά τη Στόουν λόγω της Χρυσής Σφαίρας της για το «Elle»), με απόδοση 27,00, όπως και αυτό των Κέισι Αφλεκ και Ιζαμπέλ Ιπέρ που έχει απόδοση 20,00.

Μάλλον η μια ελληνική συμμετοχή, αυτή του Λάνθιμου και του Φιλίππου δεν έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, αφού αντίπαλος του είναι το La La Land.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top