ΗΧΗΡΟ "ΟΧΙ" στην Gucci για το catwalk στον Παρθενώνα

Το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του οίκου

ΗΧΗΡΟ "ΟΧΙ" στην Gucci για το catwalk στον Παρθενώνα

Καθολική ήταν η απόρριψη του αιτήματος που έκανε ο διάσημος Ιταλικός οίκος μόδας Gucci και αφορούσε στη διεξαγωγή επιδειξης μόδας του την 1η Ιουνίου στον Παρθενώνα.

Και τα 17 μέλη του συμβουλίου είπαν «όχι» στο να γίνει fashion show στο ιστορικό μνημείο της χώρας μας.

Το σκεπτικό της απόφασης αυτής ήταν ότι «η σπουδαιότητα, τα ιδεώδη και η πολιτιστική κληρονομιά αυτού του μνημείου δεν συνάδουν με επιδείξεις μόδας». Χαρακτήρισαν, δε, προσβλητική την πρόταση να υπάρξει χρηματική συνδιαλλαγή για ένα μνημείο τέτοιου βελινεκούς.

Μάλιστα, παρών στη συνεδρίαση που έγινε νωρίς το βράδυ της Τρίτης ήταν και εκπρόσωπος του διάσημου οίκου.

Η εφορία αρχαιοτήτων, από την άλλη, για να μη χαθεί η ευκαιρία συνεργασίας με τον Gucci, έκανε τη δική της αντιπρόταση, όταν έγινε ξεκάθαρο ότι ο Παρθενώνας δεν είναι «διαθέσιμος» για αυτό που ο οίκος έχει στο μυαλό του.

Για το λόγο αυτό, πρότεινε άλλους ιστορικούς χώρους της χώρας μας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το event. Αυτοί ήταν το προαύλιο του Ηρώδειου, το Άνδηρο Πικιώνη στο Λόφο Φιλοπάππου και ο αρχαιολογικός χώρος του Ολυμπιείου.

Ωστόσο, οι εν λόγω αντιπροτάσεις δεν έγιναν δεκτές από τον εκπρόσωπο του οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δέλεαρ του οίκου για να τους αφήσουν να κάνουν την επίδειξη που επιθυμούσαν ήταν ότι ο οίκος σε βάθος 5ετίας θα προσέφερε 2.000.000 ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να γίνουν αναστηλώσεις αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Φυσικά, το όλο δρώμενο θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να γίνει υπό προϋποθέσεις ώστε να προστατευθεί το μνημείο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο οίκος Gucci είναι ένα brand παγκόσμιας εμβέλειας και η Ελλάδα μέσα από αυτό το fashion show θα ταξίδευε πολύ μακριά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top