Α. Λιβιτσάνου: «Είχα την τύχη με το μέρος μου»

Τι λέει για τη μάχη της με τον καρκίνο και το μάθημα που πήρε

Α. Λιβιτσάνου: «Είχα την τύχη με το μέρος μου»

Η Άντα Λιβιτσάνου μετά την σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία της, αναρρώνει στο σπίτι της και περιμένει όπως λέει και η ίδια να αισθανθεί τελείως καλά για να επιστρέψει στο Your Face Sounds Familiar. Πιο σοφή μετά από τη μάχη με τον καρκίνο δεν κρύβει ότι και αυτή όταν έμαθε την κατάσταση της υγείας της, σοκαρίστηκε.

«Όταν ξεκίνησα να κάνω εξετάσεις ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σε μια τόσο σύνθετη εξέλιξη. Πόσο μάλλον όταν αφορά σε ένα χειρουργείο που πρέπει να αφαιρεθεί ένας πολύ σημαντικός αδένας, δίπλα στις φωνητικές χορδές, εν μέσω ενός show που μόλις είχε ξεκινήσει. Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαχειριστώ», είπε η Άντα.

Και αν και στην αρχή ένιωσε έναν πανικό, σύντομα κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμία της και να αντιμετωπίσει όλο αυτό με δύναμη και υπομονή.

anta1.jpg
«Νομίζω η πρώτη αίσθηση ήταν αυτή του πανικού, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι κανονικά δε θα πρέπει να ανησυχώ, καθώς είναι 100% ιάσιμο. Δεν υπήρχε κίνδυνος, δεν υπήρχε μετάσταση, απλά έπρεπε να μπω γρήγορα στο χειρουργείο. Φυσικά όλα αυτά ήταν άκρως ανακουφιστικά», είπε.

Τώρα πια το φωνάζει σε όλους. Η πρόληψη σώζει.

«Η πρόληψη σώζει και θα το φωνάζω από εδώ και πέρα για πάντα. Πρέπει να είμαστε τυπικοί, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προλάβουμε σχεδόν τα πάντα. Ζούμε σε μια εποχή που η επιστήμη είναι τρομερά εξελιγμένη και είναι κουτό να μην την χρησιμοποιούμε υπέρ μας. Το τονίζω, διότι κι εγώ είμαι αναβλητική στις εξετάσεις μου, όπως και οι περισσότεροι. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα επαναληφθεί ποτέ», είπε.

Υπήρχαν πάντως στιγμές που και η ίδια ένιωθε να χάνει τη δύναμή της.

anta2.jpg

«Θεωρώ ότι μέχρι το χειρουργείο διαχειρίστηκα καλά τον εα��τό μου. Βεβαίως είχα κι εγώ δύο – τρεις στιγμές έντονης θλίψης. Αλλά επειδή είχα και το σόου, ξεχνιόμουν αρκετά. Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να ισορροπήσω όσο το δυνατόν την ψυχολογία μου. Μετά το χειρουργείο ίσως να είχα περισσότερες στιγμές αδυναμίας, αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο ορμονικό. Δε δίνω σημασία και προχωρώ», είπε.

Μάλιστα στέλνει και το μήνυμά της σε όσους πέρασαν ή περνούν κάτι ανάλογο με την υγεία τους.

«Μην φοβάσαι. Όλα αυτά που σκέφτεσαι θα περάσουν πολύ γρήγορα. Να είσαι ήρεμος. Να χαμογελάς και όλα θα πάνε καλά. Θα έχεις ένα σημάδι που θα σε κάνει περήφανο, γιατί τα σημάδια δείχνουν ότι έχουμε ζήσει πολύ και έντονα», είπε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top