Έρχεται και τρίτη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά το Πάσχα!

Από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αφορά πρώην υπουργούς της ΝΔ

Έρχεται ΟΠΕΚΕΠΕ Νο 3 μετά το Πάσχα (βίντεο Star)
Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά
Με μια ματιά - by STAR AI
  • Έρχεται τρίτη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά το Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Ευγενίδη.
  • Η δικογραφία αφορά το 2022 και προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
  • Στην τρίτη δικογραφία περιλαμβάνονται πρώην υπουργοί της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Κέλλας.
  • Το κλίμα στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ είναι βαρύ, με συζητήσεις για μείωση του αριθμού τους κάτω από 300.
  • Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή σχετίζεται με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μετά το Πάσχα έρχεται και τρίτη  δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αφορά το 2022. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία στη Βουλή για Τ. Χατζηβασιλείου - Χ. Αθανασίου

Η τρίτη αυτή δικογραφία έρχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σε αντίθεση με τη δεύτερη δικογραφία για τους βουλευτές της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπο Αθανασίου, που απεστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς δεν προέκυψε ζημιά εις βάρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.     

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ομόφωνη απόφαση για άρση ασυλίας των 11 βουλευτών της ΝΔ

Στην τρίτη δικογραφία περιλαμβάνονται και πρώην υπουργοί της ΝΔ. Ο ένας λέγεται ότι είναι γνωστό όνομα με προϋπηρεσία στο οικονομικό επιτελείο, ενώ  αναφέρεται επίσης και ο πρώην υπουργός Χρήστος Κέλλας, εξ ου και «ανασχηματίστηκε» την Παρασκευή χωρίς να περιλαμβάνεται στην τρέχουσα δικογραφία. 

Σενάρια για μείωση βουλευτών μετά τη συνταγματική αναθεώρηση

Πάντως σίγουρο είναι πως το κλίμα στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ όχι απλώς δεν είναι καλό, αλλά είναι βαρύ. 

«Καζάνι που βράζει» η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε αυτό το περιβάλλον το Μέγαρο Μαξίμου ανοίγει τη συζήτηση για μείωση του αριθμού των βουλευτών, κάτω από τους 300, στο πλαίσιο της Συνταγματικής  Αναθεώρησης, προκειμένου να υπάρξει εξισορρόπηση ως προς την πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή που θα οδηγήσει στην ανάδειξη επιλαχόντων στο βουλευτικό αξίωμα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top