Τέμπη: Σάλος μετά τις δηλώσεις Μαρκόπουλου για…  «γουρλίδικη» Εξεταστική 

Ζήτησε συγγνώμη ο πρόεδρος της Επιτροπής μετά την κατακραυγή   

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το άκρως αποτυχημένο χιούμορ του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, επέλεξε να αστειευτεί χαρακτηρίζοντας κυνικά «γουρλίδικη» την Επιτροπή, επειδή μέλη της  υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό! Την απομάκρυνσή του από την θέση του επικεφαλής της επιτροπής, ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Πλεύρης: Ζήτησε να εξαιρεθεί από την Εξεταστική για τα Τέμπη 

«Να κάνουμε και λίγο χιούμορ. Η επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη. Δύο πολύ καλοί και άξιοι συνάδελφοί μας, ο κύριος Ανδρέας Νικολακόπουλος και η κυρία Ιωάννα Λιτρύβη υπουργοποιήθηκαν» ήταν η επίμαχη δήλωση του Δ.Μαρκόπουλου. Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης και από χρήστες των social media, μιας και η τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς δεν «σηκώνει» αστεϊσμούς. 

Ζήτησε συγγνώμη ο Δ. Μαρκόπουλος για τη «γουρλίδικη» Επιτροπή 

Μετά την κατακραυγή, ο Δ.Μαρκόπουλος ζήτησε συγγνώμη: «Ζητώ συγγνώμη, προφανώς ήταν ένα λάθος της στιγμής, χωρίς δικαιολογίες»  

Τέμπη: Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Η συγγνώμη δεν αρκεί, λέει η αντιπολίτευση και ζητά την απομάκρυνσή του από την εξεταστική. Μάλιστα η Νέα  Αριστερά κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Δ. Μαρκόπουλου.    

«Εκτός από προσβολή, εκτός από ύβρις, είναι και εργαλειοποίηση της Επιτροπής. Συνδέσατε την ιδιότητα του μέλους της εξεταστικής με την υπουργοποίηση» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε από την πλευρά της: «Η συγγνώμη του κ. Μαρκόπουλου δεν εχει καμία αξία. Η στρατηγική που ο ίδιος ακολουθεί στην εξεταστική επιτροπή είναι στρατηγική συσκότισης». 

 «Ελάχιστη κίνηση σεβασμού στα θύματα και τις οικογένειες είναι η απομάκρυνσή σας από την επιτροπή κ Μαρκόπουλε» ανέφερε απευθυνόμενη στον πρόεδροι της εξεταστικής επιτροπής, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top