Εύα Καϊλή: Αποφυλάκιση χωρίς περιορισμούς θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Σβεν Μαρί:«Τρόπαιο για τη βελγική δικαιοσύνη, γι΄αυτό παραμένει στη φυλακή»

Εύα Καϊλή: Τη Μεγάλη Πέμπτη θα κριθεί εάν θα αποφυλακιστεί - βίντεο εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα»

H Eύα Καϊλή είναι η μόνη κατηγορούμενη του QatarGate, που παραμένει στη φυλακή τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

QatarGate: Ελεύθερος με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Euronews, ο Bέλγος δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιμένει στην αθωότητά της και λέει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα ζητήσουν την απελευθέρωσή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί τώρα εδώ και δύο εβδομάδες, για πάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και όλες τις κατηγορίες των ανακριτών. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, διότι ούτε ο ανακριτής, ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή. Βρίσκονται στο δικό τους τούνελ, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή», δήλωσε στο Euronews o Σβεν Μαρί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή επειδή αποτελεί τρόπαιο για τη βελγική δικαιοσύνη.

«Περιπτώσεις όπως της κυρίας Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο. Όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η κυρία Καϊλή εδώ σηκώνεται ως σύμβολο για να πει ότι ακόμη και αν έχετε υψηλά αξιώματα, θα παραμείνετε στη φυλακή. Και είναι ειδικά για να πει στους άλλους βουλευτές, μην είστε διεφθαρμένοι γιατί θα πάτε στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει.

Εύα Καϊλή: «Δε θα ομολογήσω κάτι που δεν έκανα, κι ας με κάνουν κομμάτια»

«Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι στο Βέλγιο αποφυλακίζεται μετά από τέσσερις μήνες και ότι η κυρία Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες και μία εβδομάδα, δεν έχει αποφυλακιστεί ακόμα», υπογραμμίζει.

Ο Σβεν Μαρί επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουν την Εύα Καϊλή στη φυλακή καθώς δεν μπορεί ούτε να ξεφύγει, ούτε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

H Eύα Καϊλή είναι η μόνη κατηγορούμενη του QatarGate, που παραμένει στη φυλακή τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου/ φωτογραφία αρχείου Eurokinissi Σάγιας Τάκης

H Eύα Καϊλή είναι η μόνη κατηγορούμενη του QatarGate, που παραμένει στη φυλακή τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου/ φωτογραφία αρχείου Eurokinissi Σάγιας Τάκης

«Η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να μην επιστρέψει. Και σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, υπάρχει συμφωνία έκδοσης. Η κυρία Καϊλή δεν ξέρει πώς να εξαφανίσει τα λεγόμενα στοιχεία. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μπορεί να την έχουν κατηγορήσει, για παράδειγμα με τον κ. Παντσέρι. Η κα Καϊλή, σε αυτό το σημείο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν ξέρει πώς να ξαναρχίσει, δεν ξέρει αν υπάρχουν εγκλήματα ή αδικήματα που έχει διαπράξει, δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι, σήμερα, θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή», υποστηρίζει ο δικηγόρος της.

Η Εύα Καϊλή θα αντιμετωπίσει νέα ακρόαση ενώπιον του δικαστή την Πέμπτη. Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος σε σκάνδαλο δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top