Αντισεισμική προστασία: Έλεγχοι σε σχολεία - Δημόσιο με εντολή Μητσοτάκη

Συναγερμός σε Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Τουρκία - Σύσκεψη με 5 Υπουργούς

Ο καταστροφικός σεισμός της Τουρκίας σήμανε συναγερμό και στην Ελλάδα. Το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να γίνει άμεσα έλεγχος στα δημόσια κτίρια της χώρας. 

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΕΜΑΚ: Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ

Σύμφωνα  με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα συγκροτηθούν κλιμάκια  με μηχανικούς του ΤΕΕ και ειδικούς του ΟΑΣΠ που θα ξεκινήσουν ελέγχους, κατά προτεραιότητα στα σχολεία και στα νοσοκομεία. 

Μητσοτάκης: στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο όπως και ο Μπλίνκεν 

Τα κλιμάκια θα συντάξουν εκθέσεις για την ανθεκτικότητά τους και τα επίπεδα αντισεισμικής προστασίας που παρέχουν. Για να γίνει αυτό όμως θα χρειαστεί ειδική νομοθεσία για  το πώς θα συγκροτηθούν αυτές οι ομάδες, πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο, καθώς και τα χρονοδιαγράμματά του.

έλεγχοι για την αντοχή των δημόσιων κτιρίων στους σεισμούς

έλεγχοι για την αντοχή των δημόσιων κτιρίων σε ενδεχόμενους σεισμούς 

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη πέντε υπουργών για τους ελέγχους στα κτίρια   

Όλα αυτά αποφασίστηκαν το πρωί στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με πέντε Υπουργούς: τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τους Υπουργούς Επικρατείας  Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό επίσης Γιάννη Μπρατάκο. Συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.  

Σεισμός Τουρκία: Εγκληματίες εργολάβοι έταζαν στον κόσμο γερά κτίρια 

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Ο νόμος θα περάσει άμεσα αλλά οι έλεγχοι θα γίνουν προφανώς μετά τις εκλογές, ενώ ιδίως για τα σχολεία θα γίνουν το καλοκαίρι που θα είναι κλειστά για διακοπές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top