Μετεγραφές φοιτητών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ποιοι και μέχρι πότε μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Πανεπιστήμιο φοιτητής

Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου θα δέχεται αιτήσεις το σύστημα για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης των φοιτητών για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023.

Η πλατφόρμα άνοιξε από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr.

Για την είσοδό τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Θεοδωρικάκος: Να συνδράμει ο Τσίπρας στις προσπάθειες για ασφαλή ΑΕΙ

Επισημαίνεται ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) είναι υποχρεωτική για τον αιτούντα ηλεκτρονικής αίτησης με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές και Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Αφορολόγητο: Το «κόλπο» για δωρεές ανάμεσα σε αδέρφια χωρίς φόρο

Ο κάθε φοιτητής έχει το δικαίωμα να υποβάλλει ταυτόχρονα αίτηση από 1 έως 5 τμήματα του ίδιου επιστημονικού πεδίου και εντός 2 το πολύ διαφορετικών περιφερειακών Ενοτήτων από την Περιφερειακή Ενότητακ στην οποία ανήκει το Τμήμα στο οποίο έχει αρχικά εισαχθεί.

Οι προϋποθέσεις για τις μεταγραφές των φοιτητών

Οι προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές είναι:

- Η ύπαρξη αντιστοιχίας των Τμημάτων καθώς και η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος μετεγγραφής σε αντίστοιχο έτος σπουδών με το Τμήμα προέλευσης. Οι αντιστοιχίες για το 2022 έχουν ανακοινωθεί ήδη.

Σούπερ μάρκετ: Τι είναι η συμφωνία για το καλάθι με τα 50 βασικά προϊόντα

- H συγκέντρωση των μορίων της βάσης μετεγγραφής (δηλαδή ο αριθμός των μορίων, ο οποίος προκύπτει από τον αριθμό των μορίων της βάσης εισαγωγής κάθε Τμήματος, αφού αφαιρεθούν 2.750 μόρια από το τμήμα στο οποίο αιτείται τη μετεγγραφή ο φοιτητής). Για παράδειγμα ένας φοιτητής με 15.000 μόρια μπορεί να μετεγγραφεί σε σχολή με βάση έως 17.750 μόρια.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα για αιτήσεις μετεγγραφής / μετακίνησης

Όπως προβλέπεται, δεν έχουν δικαίωμα για μετεγγραφή ή μετακίνηση:

- Όσοι έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο φοίτησης, ο οποίος προβλέπεται για την απόκτηση πτυχίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, όπου φοιτούν.

- Όσοι έχουν λάβει μετεγγραφή ή μετακίνηση σε άλλο Τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου.

- Όσοι, με αίτησή τους, έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για όσο χρόνο διαρκεί η διακοπή της φοίτησης και της φοιτητικής ιδιότητας, εκτός αν αυτή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας, ή σε λόγους ανωτέρας βίας και εφόσον δεν έχουν υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής σε Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α., όσοι έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. με τις παρακάτω κατηγορίες:

- τέκνα των Ελλήνων του εξωτερικού,

- αλλοδαποί – αλλογενείς,

- υπότροφοι αλλοδαποί αλλογενείς οι οποίοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα Τμήματα Θεολογίας των Α.Ε.Ι. και στα προγράμματα σπουδών των Α.Ε.Α. σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές,

- υπότροφοι ομογενείς,

- αθλητές οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση,

- όσοι έχουν εγγραφεί σε Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top