Οικονόμου για υποκλοπές: Θέλουμε πλήρη διαλεύκανση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη συζήτηση στη Βουλή

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη μετωπική σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την Παρασκευή, με φόντο την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη με την Κυβέρνηση να επιδιώκει την επέκταση της έρευνας σε βάθος χρόνου και την αντιπολίτευση να εξαπολύει κατηγορίες για αποπροσανατολισμό. 

Παρακολουθήσεις: Ξεκινά η «μάχη» στη Βουλή

Από αύριο Τετάρτη 24/8  ξεκινούν ήδη οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Οικονόμου: Δεν είναι σε γνώση μας καμιά άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου

«Σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Πρωθυπουργού» τόνισε κατά το σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

«Υπήρξε επιχειρησιακή αστοχία. Θέλουμε πλήρη διαλεύκανση. Δεν είναι σε γνώση μας καμιά άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου. Οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν το PREDATOR, όπως έχω ξαναπεί» ανέφερε ο κ. Οικονόμου. 

Την Τετάρτη 21/8 το πρωί,  στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής  θα  εγκριθεί η τοποθέτηση του νέου Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, ενώ συγκρουσιακό είναι το σκηνικό που στήνεται για την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή.

Παρακολουθήσεις: Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Οικονόμου δεν απέκλεισε ότι μπορεί να έγιναν παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων     

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, επικρίνει την κυβέρνηση και ισχυρίζεται ότι ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν γίνει  και άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.  

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του:   

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών. 

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».  

Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη. 

«Μπαίνουμε σε μια συζήτηση στη Βουλή όπου  ο πρωθυπουργός  θέλει να αποπροσανατολίσει... Θα δείτε τον τσακωμό που θα γίνει» δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στον Σκάι.  

Υποκλοπές: Έρευνα από Ντογιάκο και για παρακολούθηση Μητσοτάκη το 2018

Μάχη παρασκηνίου για τη χρονική επέκταση της έρευνας των υποκλοπών 

Μάχη παρασκηνίου δίνεται και για τη Δευτέρα όπου θα συζητηθεί η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ενώ  Και η Κυβέρνηση συμφωνεί.  Επιδιώκει  όμως, να βρει συμμαχίες στα μικρότερα κόμματα ώστε η έρευνα της βουλής να μην  περιοριστεί μόνο στην υπόθεση Ανδρουλάκη, αλλά να επεκταθεί σε βάθος χρόνου.

«Δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουμε…  Δεν μπορεί να πιάνουμε τη μπάλα και να την πετάμε στην εξέδρα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.   

«Η πρόταση της ΝΔ για μια δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία, μοναδικό στόχο έχει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα”» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.   

«Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης ή κομματικής εργαλειοποίησης της υπόθεσης».

«Θα πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές» δήλωσε για τον πρωθυπουργό ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, στην ΕΡΤ1.  

«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση για τις υποκλοπές 

Εκεί που ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα προχωρήσει στον πυρήνα της υπόθεσης είναι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στις 30 ή 31 Αυγούστου,  όπου θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη υπόθεση των υποκλοπών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top