Δίπλωμα και ταυτότητα τώρα στο κινητό μας

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη νέα εφαρμογή και την ψηφιακή ταυτότητα

 Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, για την ψηφιακή ταυτότητα

Κατατέθηκε σήμερα η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, η οποία λειτουργεί ως χώρος αποθήκευσης στοιχείων που αφορούν στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και στην άδεια οδήγησης οχήματος, κατά περίπτωση με σκοπό την ταυτοποίησή τους στους αρμόδιους φορείς του δημόσιου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπει σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή (app) για «κατέβασμα» από το Google Play και το App Store, η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ώστε οι Έλληνες πολίτες να τα διαθέτουν σε ψηφιακή μορφή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε σημειώσει: «Ο προγραμματισμός είναι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου. Σε έναν μήνα θα έχουμε ηλεκτρονικά ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο «είναι αυτό το οποίο έχουμε πει εξαρχής: να έρθει η ταυτότητα όπως είχε έρθει ήδη για το πιστοποιητικό του COVID, σας θυμίζω τα Χριστούγεννα, και πλέον να γίνει με ένα πιο αισθητικά άρτιο τρόπο για όλες τις χρήσεις, εθνικά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top