Προληπτικό τεστ για καρκίνο του προστάτη με ένα μήνυμα

Επεκτείνεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής - Ποια θα είναι η διαδικασία

κινητό

Μετά τις προληπτικές μαστογραφίες για γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών, η κυβέρνηση κάνει το επόμενο βήμα φέρνοντας στο επίκεντρο προληπτικές εξετάσεις για τον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη που αφορά τους άνδρες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της «προληπτικής ιατρικής» ένα τεστ που θα αφορά στον καρκίνο του προστάτη. Πιο συγκεκριμένα, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό ή στο e-mail τους που θα τους ειδοποιεί ότι επιβάλλεται να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του συγκεκριμένου καρκίνου.

Μητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών

Από την άλλη, όσοι δεν έχουν πρόσβαση στην άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν να υποβάλλονται στο τεστ δηλώνοντας απλώς τον ΑΜΑ τους σε διαγνωστικό κέντρο της επιλογής τους.

Η διαδικασία θυμίζει αρκετά αυτήν της μαστογραφίας, καθώς το αποτέλεσμα του τεστ θα καταχωρείται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ώστε να αξιολογηθεί αν ο ασφαλισμένος χρειάζεται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. 

Η μόνη διαφορά στη διαδικασία είναι τα ηλικιακά όρια, καθώς στην περίπτωση του προστάτη υπάρχει η πιθανότητα να δεχτούν μήνυμα οι άνδρες άνω των 45 ετών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top