Ανδρουλάκης: Συγκίνηση στην επιστροφή του πρόξενου - Η αγκαλιά στον γιo του

«Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στη Μαριούπολη»

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε περίπου στις 18.00 ο πρόξενος της Μαριούπολης στην Ουκρανία, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που βρισκόταν εκεί.

Το κλίμα στο αεροδρόμιο, όπου τον περίμεναν η σύζυγός του με το μικρό τους παιδί, ο πατέρας του, αλλά και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτη, ήταν συγκινησιακά φορτισμένο.

«Καλωσορίζω τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, τον κ. Μανώλη Ανδρουλάκη στην πατρίδα. Θέλω να του εκφράσω τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων για το σπουδαίο έργο που έκανε στη Μαριούπολη. Υπερέβαλε εαυτόν για να μπορέσει να είναι κοντά μέχρι και την τελευταία στιγμή στους Έλληνες ομογενείς», είπε ο κ. Κατσανιώτης, λέγοντας πως ο Έλληνας πρόξενος μας έκανε όλους πολύ υπερήφανους.

Ο ίδιος έτρεξε να αγκαλιάσει τη σύζυγό του, τον γιο τους, αλλά και τον πατέρα του.

Η σύζυγος του Μανώλη Ανδρουλάκη στις πρώτες της δηλώσεις ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την επιχείρηση που έστησε, προκειμένου ο σύζυγός της να διαφύγει από τη Μαριούπολη.

Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι συζητήσεις με Πούτιν πάμε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ όλους», είπε συγκινημένη.

Σύζυγος Ανδρουλάκη

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ όλους», είπε συγκινημένη η σύζυγος του Έλληνα πρόξενου, Μανώλη Ανδρουλάκη / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως», είπε, από την πλευρά του, ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα.

Ο ίδιος, πολύ προσγειωμένα, είπε πως «ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω και χτίζουν ζωές από το μηδέν», ενώ αποκάλυψε ότι το σημείο στο οποίο βρισκόταν στη Μαριούπολη χτυπήθηκε δύο φορές. O ίδιος, όπως είπε, φοράει τρεις εβδομάδες τα ίδια ρούχα.

Ανδρουλάκης και γιος

Ο Έλληνας πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, παίρνει στην αγκαλιά του τον επτά μηνών γιο του, με τη σύζυγό του να είναι δίπλα του / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στη Μαριούπολη», πρόσθεσε, κάνοντας έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι και μιλώντας για αδικαιολόγητες επιθέσεις που στοιχίζουν ζωές αμάχων.

«Ασχολούμαι με τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια. Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει για τον ρωσικό και για τον ουκρανικό λαό. Αυτήν την στιγμή χτυπιούνται άμαχοι, τυφλά και ανεξέλεγκτα», δήλωσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πλέον πλανάται ένα μεγάλο «γιατί» πάνω όλα αυτά που συμβαίνουν.

Ο Έλληνας πρόξενος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, αλλά και το γραφείο του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη συνδρομή τους στην επιχειρήση διαφυγής του από τη Μαριούπολη.

Μανώλης Ανδρουλάκης

Ο Έλληνας πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, αγκαλιάζει τους δικούς του ανθρώπους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την άφιξή του στην Ελλάδα / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι το υπουργείο Εξωτερικών, να το αγαπάτε και να το στηρίζετε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top